Skip to main content

Coloana Infinitului și Ateneul au voie în reclame. Proiectul lui Socaciu a fost respins

 

Publicitate

Comisia de Cultură a Senatului a respins, în ședința de astăzi, proiectul lui Victor Socaciu care propusese introducerea, în Legea Audiovizualului, a unui articol care să interzică folosirea unor bunuri de patrimoniu, cum ar fi Coloana Infinitului sau Ateneul Român, în reclamele de la TV.

În expunerea de motive, Victor Socaciu a precizat, la momentul depunerii propunerii, că elemente ale patrimoniului cultural, cum ar fi Ateneul Român, statuia lui Mihai Eminescu sau un vechi colind românescu, sunt folosite în mod "abuziv" în spoturile publicitare.

 

„Mie nu mi se pare anormal ca într-o reclamă în care promovezi România sau promovezi ceva turistic să folosești o imagine precum Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, lucruri care țin de patrimoniu. Nu cred că e cazul să avem o lege separată pentru așa ceva. Putem ca în viitoarea Lege a audiovizualului să nu permitem, de exemplu, folosirea valorilor de patrimoniu în reclame la băuturile alcoolice”, a declarat Georgică Severin, președintele Comisiei de Cultură a Senatului.

În urmă cu aproape doi ani, Victor Socaciu a mai avut o propunere: toate filmele de pe TV să fie dublate, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Ideea lui Socaciu a fost respinsă la vremea respectivă.

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Politicienii spun lucruri trasnite. Nu am inteles ce legatura au urmasii celor cazuti in dec'89 cu cantaretul lui Paunescu de pe vremea ceausismului.Marturisesc cinstit ca,din curiozitate,am mers si eu odata pe stadion sa vad cenaclul.A fost singura data!! Fiind in atentia "baietilor cu ochi albastri", nu am agreat nici pe paunescu,nici cenaclul lui.
  • Da Socaciu de ce nu se duce intr-un loc de liniste si verdeata? Nu asta era si cu ideea dublarii filmelor?

Trimite un comentariu