Skip to main content

NewsIn a intrat în faliment. Ce datorii avea compania

 

Publicitate

Agenția de presă Newsin a intrat în faliment, potrivit deciziei Tribunalului București, din data de 14 ianuarie. Tribunalul a dispus dizolvarea societăţii Newsin Media și sigilarea bunurilor din averea debitoarei.

Cum s-a ajuns la faliment? „S-a ajuns pentru că nu au reușit să asigure veniturile strict necesare pentru a continua și pentru că Realitatea Media nu a luat o decizie referitoare la planul de reorganizare propus de noi. Marea majoritate a creanțelor erau deținute de Realitatea Media, iar planul de restructurare nu a putut fi votat din cauza repretatelor schimbări ale administratorului judiciar al acestei societăți din ultimul an”, a declarat, pentru paginademedia.ro, Silvan Găvenea, reprezentantul administratorului judiciar al NewsIn.

Potrivit acestuia, datoriile NewsIn Media se ridică la 12,9 milioane de lei (2,8 milioane de euro), dintre care 9,7 milioane de lei (2,1 milioane de euro) erau datorii către Realitatea Media.

Cei aproximativ 30 de angajați ai agenției de presă vor fi disponibilizați, iar bunurile firmei vor fi scoase la licitație. Nu însă și brandul NewsIn care este în proprietatea Realitatea Media.

NewsIn a intrat în insolvență în martie 2012, după cum paginademedia.ro a anunțat AICI.

Agenția de presă NewsIn a fost lansată în iulie 2006 și condusă, pe atunci, de Andreea Roșca, din funcția de director general, și de Valeria Dorneanu, redactor-șef.

În ianuarie 2010, agenția NewsIn a trecut printr-o schimbare radicală, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Din cei aproximativ 100 de oameni, câți lucrau în agenție, au mai rămas în jur de 30.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • ma rog in fiecare zi si,daca Dumnezeu intr-adevar exista, imi va indeplini dorinta de a vedea si trustul intact desfiintat si aruncat la groapa de gunoi a istoriei impreuna cu preotul raspopit gadea,haidamacul badea,nulitatea ciuvica si agentul acoperit ficeac!
  • presa occidentala e falimentara de cativa ani, doar noi o tinem in perfuzii pentru salariile nesimtite ale unor jurnalisti cu 4 clase
  • Dupa cum bine spunea cineva, ce se intampla in Romania este cum va arata viitorul presei occidentale. Macar la acest capitol suntem cu cativa ani inainte.
  • Astept cu nerabdare sa intre si HOTNEWS in insloventa iar mai apoi B1 TV, Nasu TV si alte trompete ale propagandei portocalii.

Trimite un comentariu