Skip to main content

Proiectul de modificare a Legii Audiovizalului, respins la Senat. Georgică Severin vrea o nouă propunere

 

Publicitate

Comisia de cultură a Senatului a respins proiectul de lege legate de modificare a Legii Audiovizualului iniţiat de deputatul Raluca Turcan şi aprobat tacit de către Camera Deputaţilor în 2011.

Georgică Severin, preşedintele Comisiei de cultură a Senatului, a propus iniţierea unui nou proiect de lege de modificare a Legii Audiovizualului în care să fie păstrate „ideile bune” din proiectul Ralucăi Turcan.

„Cred că sunt elemente valoroase în acest proiect de lege din care ne putem inspira, dar mi se pare firesc ca majoritatea votată de popor în decembrie să vina cu un punct de vedere nou şi inspirat şi să pregătim, într-un timp cât mai rapid, un proiect de lege care să modernizeze legea audiovizualului la cerinţele momentului”, a declarat Georgică Severin în şedinţa publică.

La rândul său, senatorul Sorin Roşca Stănescu a spus că nu va fi de acord cu nicio restricţie a libertăţii presei. „Nu va exista niciodată un vot al meu pentru vreo restricţie a libertăţii presei. Avem presa scrisă nerestricţionată şi presa audiovizuală care beneficiază (cu sau fără ghilimele, cum preferaţi) de existenta unei instituţii care restricţionează libera exprimare. Voi susţine orice iniţiativă care lărgeşte libertatea de expresie şi voi ataca orice iniţiativă care aduce îngrădiri”, a declarat Roşca Stănescu.

Sorin Ilieşiu, secretar în Comisia de Cultură, a fost de părere că ar trebuie să existe o viziune unitară asupra presei scrise şi cea audiovizuale. „În acest moment avem o lege a audiovizualului, iar presa scrisă nu este supusă aceloraşi rigori. Cred că ar trebui să avem o viziune unitară. Trebuie să existe o viziune de ansamblu a acestui fenomen”, a declarat Ilieşiu.

Gabriela Vrânceanu Firea: „Adresez o intrebare şi o temă pentru membrii comisiei – ce am putea face, ce amendamente am putea aduce pentru ca lucrurile să nu se mai întâmple aşa cum s-au întâmplat în televiziunea publică. Care amendament va determina comportamentul uman. M-am uitat ani de zile la jurnalul TVR şi la dezbaterile TVR care nu aveau legătură cu realitatea. (...)La ce folosesc nişte legi bune, dacă oamenii, managementul celor care funcţionează în zona de jurnalism este cel puţin sfidătoare în zona de evenimente. Au fost tot felul de evenimente în ianuarie 2012 pe care televiziunea nu le-a prezentat.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus