Skip to main content

Radu Călin Cristea, avizat de Parlament ca membru CNA

 

Sursa foto: Adevarul
Sursa foto: Adevarul

Publicitate

Jurnalistul Radu Călin Cristea a primit, astăzi, avizul favorabil din partea comisiilor reunite pentru cultură ale Parlamentului pentru postul de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), scrie Mediafax.

Candidatura acestuia a întrunit 20 de voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă".

Dacă va primi şi votul plenului Parlamentului, acesta îl va înlocui în Consiliu pe Mihai Mălaimare, care şi-a dat demisia.

Întrebat, în timpul audierilor, în ce măsură CNA ar putea să se implice pentru evitarea imixtiunii politice la televiziunea publică, Radu Călin Cristea a spus că aceste imixtiuni nu vor putea fi niciodată eliminate.

"Inevitabil, fiecare partid care se va afla la putere va încerca într-un fel sau altul să se facă simţit (...) la televiziune. Cunoscând situaţia din interior, nu văd premisele pentru schimbare", a declarat Radu Călin Cristea.

Acesta a mai afirmat că CNA are o lege foarte bună, dar ea trebuie să fie aplicată cu mai accentuată pregnanţă.

Jurnalistul Radu Călin Cristea a fost propus de Guvern ca membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pe locul rămas vacant în urma demisiei lui Mihai Mălaimare.

Comisiile parlamentare de cultură au avizat proiectul de buget propus CNA

Comisiile reunite pentru cultură ale Parlamentului au avizat favorabil, astăzi, proiectul de buget pentru anul 2013 al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în varianta propusă de Guvern, cu aproximativ 15 la sută mai mare faţă de cheltuielile făcute de instituţie în anul precedent, relatează Mediafax.

Astfel, în anul 2013, CNA va beneficia de la bugetul de stat de suma de 8.451.000 de lei, în condiţiile în care Consiliul a cheltuit, în anul 2012, suma de 7.337.000 de lei.

În cadrul dezbaterilor, preşedintele CNA, Laura Corina Georgescu, a explicat că acea creştere de 15% a bugetului este justificată, în mare parte, de creşterea salariilor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adrian adrian
    UN OM CU COLOANA VERTEBRALA. SUCCES!

Trimite un comentariu

sus