Skip to main content

Radu Călin Cristea, propus membru în CNA, după demisia lui Mihai Mălaimare

 

Sursa foto: Adevarul
Sursa foto: Adevarul

Publicitate

Jurnalistul Radu Călin Cristea a fost propus de Guvern ca membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), pe locul rămas vacant în urma demisiei lui Mihai Mălaimare, au declarat pentru Mediafax surse.

Radu Călin Cristea urma să fie audiat în Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului în această dimineaţă, însă, din motive necunoscute până la ora difuzării ştirii, acesta nu a ajuns deocamdată la audiere.

Mihai Mălaimare şi-a dat demisia din funcţia de membru titular al CNA pe 11 ianuarie, ca urmare a faptului că Agenţia Naţională de Integritate a iniţiat o cercetare în ceea ce îl priveşte, cu suspiciunea de incompatibilitate între funcţia de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului şi cea de manager al Teatrului Masca din Capitală.

Jurnalistul Radu Călin Cristea este cunoscut ca fiind un apropiat al PNL. În acest sens, în octombrie anul trecut, el fusese propunerea grupurilor parlamentare PNL din Camera Deputaţilor şi Senat pentru funcţia de membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), după cum au declarat pentru Mediafax, la momentul respectiv, reprezentanţi ai PNL. Totuşi, la audierile în comisiile de cultură, acesta nu s-a mai regăsit pe lista de propuneri, din partea PNL fiind propus Viorel-Vasile Buda (ales ulterior vicepreşedinte al CNA).

Despre Radu Călin Cristea:

Radu Călin Cristea este jurnalist, fost corespondent al Radio Europa Liberă, scriitor şi fost director al Muzeului Naţional al Literaturii Române.

De asemenea, anul trecut, Radu Călin Cristea a condus Televiziunea Română timp de aproape o lună. Ulterior, Radu Călin Cristea a fost numit redactor-şef interimar al Redacţiei Literatură Arte, din cadrul Direcţiei Editoriale a TVR.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus