Skip to main content

Roşca Stănescu: Aş dori să reducem CNA la o instituţie ce veghează la standardele tehnice de emisie

 

Publicitate

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, membru în Comisia de Cultură a Senatului, a declarat că ar fi nevoie de o nouă lege a audiovizualului şi ar dori ca CNA să fie redus strict la o instituţie ce veghează la standardele tehnice de emisie ale posturilor de radio şi televiziune, iar eventuale încălcări ale legii să fie lăsate pe seama parchetului, scrie Mediafax.

El a menţionat că este nevoie de o nouă lege a audiovizualului şi că va încerca să îi convingă pe colegii săi din comisie şi din Parlament că este bine aşa.

"Eu aş dori să reducem această instituţie care reglementează audiovizualul strict la o instituţie care veghează la standardele tehnice de emisie ale posturilor de radio şi de televiziune şi care să nu aibă absolut nicio putere de a mai pune vreodată în discuţie conţinutul emisiunilor de radio şi de televiziune, lăsând acele încălcări (...) pe seama parchetului şi pe seama altor instituţii, cum ar fi Protecţia consumatorului şi aşa mai departe, ca să le amendeze, pentru că legi avem aici foarte clare", a spus Sorin Roşca Stănescu.

Gabriela Firea vrea redresarea TVR

Senatorului Gabriela Firea spune la rândul său că principalul obiectiv este sprijinirea punerii în practică a Programului de redresare economică a Televiziunii publice.

"În funcţie de rezultatul acestui program, vom vedea dacă problemele grave ale TVR au fost generate de cadrul legislativ inadecvat sau de un management defectuos şi, astfel, vom putea formula iniţiative eficiente pentru ca TVR să poată concura profesionist cu televiziunile comerciale (...) fără a mai fi o gaură neagră din punct de vedere economic", a spus Gabriela Firea, membru al Comisiei pentru Cultură, potrivit Mediafax.

Ea a mai arătat că va demara întâlniri cu reprezentanţii presei scrise pentru a găsi modalităţi de a fi acordat sprijin financiar din partea Guvernului.

În plus, Gabriela Firea a mai spus că doreşte amendarea Legii audiovizualului în sensul eficientizării luptei duse cu factorii care degradează spaţiul audiovizual, concomitent cu înlăturarea suspiciunilor de partizanat politic asupra deciziilor CNA.

Cei doi au făcut aceste declaraţii, astăzi, la o conferinţă de presă a Comisiei pentru cultură, artă şi informare în masă a Senatului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • consumator consumator
    Aseara la 20:30 pe HBO HD, un serial romanesc (nu stiu care, ca nu consum asa ceva), dialog (monolog, de fapt) intre un ea si un el: "ai fost cu aia sa o fuți, nu-i așa? pe mine nu ma fuți, dar cu aia iti place sa te fuți...", etc. - o repetare de cel putin 4-5 ori in 10 secunde, cat am rezistat, cu teama sa nu-mi intre copilul in camera. Tehnic, ireprosabil. HD chiar.
  • raluca raluca
    Sper din toata inima ca va ramane la stadiul de declaratie halucinanta si nu va ajunge si in proiectul de lege. Este atat de evident de ce aceasta propunere este sinistra, neavenita, rau intentionata, dictatoriala, stupida, limitata la propriile interese, incalificabila incat nici nu mai are sens sa argumentam. Dupa ingenuncherea financiara a presei urmeaza si incurajarea desfraului tabloid, cu binecuvantarea legii. Se incalca atat de multe drepturi si principii incat nici nu stiu de unde sa incep!! Nivelul etic si intelectual de euglena verde ii caracterizeaza pe liderii nostri, se pare ca vor sa il propage si in randul romanilor, pe scara larga.
  • Co Co
    Subscriu la mesajul postat de Sorin!
    "Nimeni" a postat aci un comentariu la fel cum a mers sa-l voteze de doua ori pe Jiji (pentru ca-l reprezinta).
    Dl senator SRS, ar vrea ca atributiile CNA sa fie pur tehnice! Atunci ANCOM ce sa mai faca? Cine sa mai controleze continutul programelor TV? Isi doreste oare, dl senator SRS sa poata desfiinat, demoniza, lichida mediatic pe oricine?, sau poate vrea sa vedem la TV emisiuni care sa calce in picioare demnitatea minorilor?
    E trist sa vezi cum unii ajung din studioul A3 direct in Parlament!
  • ion ion
    cat e de pornit USL-ul sa ne duca inapoi in 90 :) in 4 ani credca o sa ne duca spre ani 70 :)
  • Sorin Sorin
    Eşti un nimeni întradevar, complet lipsit de vizune. Unii avem şi copii şi ne interesează ce fel de informaţii ajung la ei. Nu le pot interzice să se uite la TV dar nici nu pot sta în permanenţă lângă ei. Asta este doar un exemplu. Pe de altă parte ridicarea la rang de vedetă a unor specimene primitive, promovate intens de televiziuni (gen Becali, Zăvoranca, Ciumac, Cruduţa, Nikita, Moculeasca, etc) este dea dreptul dezgustător (aceştia ar trebui ignoraţi complet). Şi na... exemplele ar putea continua dar bănuiesc că pe aici puţini sunt cei ce pot înţelege ideea. Multe maimuţe rânjesc la aşa ceva şi le tresare neuronul de bucurie când î-şi văd semenii la TV.
  • nimeni nimeni
    Nu te mai uita la TV. Nu esti obligat sa vezi nuditate, violenta:) De ce nu ceri cenzura si pe net? TV-ul nu este apa sau mancare sau aer deci nu este vital. Daca nu stiai, te anunt. :))
  • un roman un roman
    normal. probabil cei din antena i-au dat ideea. stiti cum e. vor sa faca de cacat cat de mult se poate, la comanda, fara sa fie sanctionati. sa continue propaganda.
  • Sorin Sorin
    Asta e tembel. Standardele tehnice le judecă clientul/abonatul/telespectatorul. Partea morală şi desfrâul de la TV trebuie monitorizat şi sancţionate de CNA. Ce treabă are limbajul obscen, scenele de violenţă, nuditatea, încălcarea vieţii private, etc cu partea tehnică a transmisiei?

Trimite un comentariu

sus