Skip to main content

Cezar Ion, director editorial, dă in judecata TVR pentru decizia "abuzivă" de concediere

 

ADUNARE GENERALA - ASOCIATIA JURNALISTILOR DIN ROMANIA
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Cezar Ion, directorul Direcţiei Editoriale din TVR, va contesta în instanţă "decizia abuzivă, ordinară şi penala" de concediere a sa, dupa cum a declarat el, astăzi, pentru HotNews.ro.

În instanţă va merge să conteste decizia de concediere şi Sanda Vişan, realizator TV în SRTv, potrivit Mediafax. La fel ca Cezar Ion, nici Sanda Vişan nu a participat deloc la procesul de selecţie de personal, pentru că nu a fost notificată legal în acest sens.

Cezar Ion, angajat al Televiziunii publice de aproape 20 de ani, a mai dat de patru ori în judecată această instituţie şi, după cum aminteşte el, a câştigat de fiecare dată. El se numără printre angajaţii TVR incluşi pe lista celor peste 600 de oameni care vor fi concediaţi, măsură ce face parte din procesul de reorganizare a TVR.

Alţi doi foşti şefi din TVR incluşi pe lista angajaţilor care vor fi concediaţi, Horia Romanescu (director Direcţia Programe) şi Dan Radu, au spus că nu vor contesta în instanţă măsura de concediere.

Cezar Ion s-a mai judecat şi în trecut cu TVR, ultimele dăţi în perioada 2008-2010.

El declară acum pentru HotNews.ro că merge din nou la judecată pentru că procedura de selecţie a fost una "abuzivă", iar el a fost inclus pe lista concedierilor fără să fi participat la evaluarea personalului şi chiar fără să fi fost chemat să ia parte la această procedură.

El acuză că prin decizia de a întrerupe producţia TVR, cu excepţia ştirilor, timp de şase luni şi prin plăţile compensatorii pentru disponibilizaţi, presedintele-director general Claudiu Saftoiu ar adauga circa 12 milioane de euro "la gaura neagră" din TVR.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mircea Mircea
    Cezarica e unul dintre marii pacalici ai ultimilor 20 ani in TVR. Insi ca el au sufocat aceasta institutie.
  • ioana ioana
    Domnul cezar ion este obisnuit cu procesele.el da televiziunea in judecata din 2 in 2 ani.el nu doreste decit sa fie director.jurnalist de mina a doua,manager de categoria a 3 a,domnul ion incearca disperat sa ascunda faptul ca nu are opera.este un biet invirtit,optuz,incapabil sa inteleaga complexitatea muncii de televiziune care se umfla in pene penibil ca e sef. Las si incapabil sa ia decizii,domnul director semna mapa la trei luni.zaceau actele la la el,iar secretara lui musca pe oricine care ii cerea socoteala mogulului pe bani public.domnul ion a fost notificat,la fel si sanda visan.au refuzat sa isi ridice plicul de la serviciul personal.democratie,democratie,dar pentru noi merge si nomenclaturismul.au plecat si oameni buni,au ramas in continuare citiva chiulangii salvati de comisia de contestatii,dar o curatenie de iarna era obligatorie in tvr.3 mii de angajati? Un sat destul de maricel. Unii nu veneau la tvr cu anii,altii filmau nunti cu aparatura televiziunii.unii plimbau cite o hirtie,iar altii munceau pe rupte.ca in intreaga romanie.pentru unii la vie en rose,iar pentru altii salahorie.
  • Horea Horea
    "...iar el a fost inclus pe lista concedierilor fără să fi participat la evaluarea personalului și chiar fără să fi fost chemat să ia parte la această procedură."

    Pai domnu' Cezar, de aceasta data n-au existat invitatii speciale si nici "chemari" nu s-au facut. A fost acelasi regulament pentru toti. Adica sa nu greses, au mai existat si exceptii.

Trimite un comentariu

sus