Skip to main content

Cezar Ion, director editorial, dă in judecata TVR pentru decizia "abuzivă" de concediere

 

ADUNARE GENERALA - ASOCIATIA JURNALISTILOR DIN ROMANIA
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Cezar Ion, directorul Direcției Editoriale din TVR, va contesta în instanță "decizia abuzivă, ordinară și penala" de concediere a sa, dupa cum a declarat el, astăzi, pentru HotNews.ro.

În instanță va merge să conteste decizia de concediere și Sanda Vişan, realizator TV în SRTv, potrivit Mediafax. La fel ca Cezar Ion, nici Sanda Vișan nu a participat deloc la procesul de selecţie de personal, pentru că nu a fost notificată legal în acest sens.

Cezar Ion, angajat al Televiziunii publice de aproape 20 de ani, a mai dat de patru ori în judecată această instituție și, după cum amintește el, a câștigat de fiecare dată. El se numără printre angajații TVR incluși pe lista celor peste 600 de oameni care vor fi concediați, măsură ce face parte din procesul de reorganizare a TVR.

Alți doi foști șefi din TVR incluși pe lista angajaților care vor fi concediați, Horia Romanescu (director Direcția Programe) și Dan Radu, au spus că nu vor contesta în instanță măsura de concediere.

Cezar Ion s-a mai judecat și în trecut cu TVR, ultimele dăți în perioada 2008-2010.

El declară acum pentru HotNews.ro că merge din nou la judecată pentru că procedura de selecție a fost una "abuzivă", iar el a fost inclus pe lista concedierilor fără să fi participat la evaluarea personalului și chiar fără să fi fost chemat să ia parte la această procedură.

El acuză că prin decizia de a întrerupe producția TVR, cu excepția știrilor, timp de șase luni și prin plățile compensatorii pentru disponibilizați, presedintele-director general Claudiu Saftoiu ar adauga circa 12 milioane de euro "la gaura neagră" din TVR.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Domnul cezar ion este obisnuit cu procesele.el da televiziunea in judecata din 2 in 2 ani.el nu doreste decit sa fie director.jurnalist de mina a doua,manager de categoria a 3 a,domnul ion incearca disperat sa ascunda faptul ca nu are opera.este un biet invirtit,optuz,incapabil sa inteleaga complexitatea muncii de televiziune care se umfla in pene penibil ca e sef. Las si incapabil sa ia decizii,domnul director semna mapa la trei luni.zaceau actele la la el,iar secretara lui musca pe oricine care ii cerea socoteala mogulului pe bani public.domnul ion a fost notificat,la fel si sanda visan.au refuzat sa isi ridice plicul de la serviciul personal.democratie,democratie,dar pentru noi merge si nomenclaturismul.au plecat si oameni buni,au ramas in continuare citiva chiulangii salvati de comisia de contestatii,dar o curatenie de iarna era obligatorie in tvr.3 mii de angajati? Un sat destul de maricel. Unii nu veneau la tvr cu anii,altii filmau nunti cu aparatura televiziunii.unii plimbau cite o hirtie,iar altii munceau pe rupte.ca in intreaga romanie.pentru unii la vie en rose,iar pentru altii salahorie.
  • "...iar el a fost inclus pe lista concedierilor fără să fi participat la evaluarea personalului și chiar fără să fi fost chemat să ia parte la această procedură."

    Pai domnu' Cezar, de aceasta data n-au existat invitatii speciale si nici "chemari" nu s-au facut. A fost acelasi regulament pentru toti. Adica sa nu greses, au mai existat si exceptii.

Trimite un comentariu