Skip to main content

VIDEO. Rubrica Meteo de la Prima TV, prezentată de vagabonzi

 

Publicitate

Rubrica „Meteo” a principalului jurnal informativ al Prima TV ”Focus” își schimbă prezentatorii, timp de o săptămână. Aceștia vor fi înlocuiți de Jeni (65 de ani), fără adăpost de 17 ani, Bogdan (42 de ani), om al străzii de 11 ani, și Nicușor (41 de ani), care locuiește pe stradă de mai bine de 11 ani.

Timp de cinci zile, cei trei oameni ai străzii și alții ca ei le vor spune telespectatorilor postului tv cum va fi vremea și cum să-și potrivească ținutele, astfel încât să se protejeze de gerul de afară.

„Zilele Speranței” este campania prin care Samusocial, singura organizație neguvernamentală din București care oferă asistență social oamenilor străzii, și Prima TV încearcă să sensibilizeze opinia publică cu privire la pericolele nebănuite care îi pândesc pe cei care, din cauza unei conjuncturi, nu au un acoperiș deasupra capului.

Sabina Nicolae, director executiv al organizației Samusocial: „Pentru un om obișnuit, un grad în minus afară se traduce într-o haină mai groasă. Pentru un adult fără adăpost, un grad în minus poate însemna distanța dintre viață și moarte. Pentru mulți dintre noi, această graniță poate părea exagerată. Ea este însă o realitate, cu care noi, cei de la Samusocial, ne confruntăm în fiecare an. Doar împreună, comunitatea poate transforma această situație dramatică în incidente izolate.”

Persoanele care doresc să se implice și să susțină campania „Zilele Speranței” o pot face prin donații, în contul RO93BRDE441SV49929504410, deschis la BRD, agenția Carol.

“Pentru noi, a fost o experiență pe cât de inedită, pe atât de emoționantă. În timpul filmărilor, am descoperit în fiecare din cei cinci colaboratori o doză impresionantă de curaj, de poftă de viață, de omenie și de bunătate sufletească”, au declarat la unison membrii echipei Meteo Focus de la Prima TV.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Da partenere, e DEXu' pe net, iar tu ai scris comentul asta cu stiloul, traditional.
  Ce treaba avem noi cu persoanele care folosesc termenu' in sens "negativ". Cum e corect ne intereseaza.
  Tu ai studiat "vagabonzii"? La Oxford sau unde?
  Intelectualule ai facut tu sondaj cu cati la suta folosesc sau nu cuvantu.
  Apreciez pareria ta.
 • S-a sarit repede la DEX ca e pe net, iar neuronu' consuma si vine factura mare. Cel (cei) care au rotunjit aceasta definitie oare cati vagabonzi au studiat, sa-si dea seama exact ce fac ei, de unde vin si incotro se duc? Ce vor ei sa exprime? :)
  Termenul "vagabond", in limba romana folosita in 80% din cei 90% vorbitori de limba romana in 100% din cazuri are sens negativ.
  Cand cineva apeleaza cu "vagabondule" nu cred ca se deschide DEX-ul ci arcada (se afla pe langa ochi, nu cred ca e in DEX). Parerea mea...
 • @ anti prostie
  daca puneai anti destept o nimerai,handicapat se foloseste,numai in sens peorativ,corect este persoana cu dizabilitati!
  Cat despre tigan nu cred ca nu are rost sa iti amintesc ca se numesc,persoane rrome sau de etnie rroma sau este un efort prea mare pentru tine si alte nevertebrate,de pe aici sa foloseasca termenii potriviti?
 • Ce-mi plac mie frustratii astia care nu au loc nicaieri, nicio ocupatie (in afara de accea de a-i monitoriza pe ceilalti) si niciun rost in general. De-asta sunteti nesemnificativi! Pentru ca sunteti atat de meschini, ca nici nu existati!
 • Daca tot l-au adus pe unu Nicusor, nu inteleg de ce nu l-au adus pe Nicusor de la Braila ! Atunci sa vezi audiente si show la Meteo :
  " In Bucuresti se anunta vreme ploioasa, Sicutza si Morena luati-va umbrelele sa nu va ude, aoleu ma latra cainii lu Radel etc etc etc "
 • DEX vagabond: (Om sau animal) care rătăcește fără rost pe drumuri, care hoinărește fără țintă; (om) fără ocupație stabilă, fără domiciliu fix. ♦ (Om) de nimic, fără căpătâi

  Ce-i atata strofocire cu titlul? Sunteti prea afectati, intelectualilor.
 • Dar tu stii ce inseamna vagabond?
  Nu e nimic jignitor sau peiorativ sa zici tigan, vagabond, handicapat.
  Sunt exact definitiile corecte, fara niciun fel de conotatie negativa.
  Daca propagandistii ti-au resetat mintea cu termenii "persoana de etnie rroma", "persoana fara adapost" si "persoana cu dizabilitati", solicita-ti si tie titlul de "persoana cu capacitate cognitiva redusa".
  Dar eu te te voi numi simplu, in limba romana, "prostovan".
  Care n-are treaba.
 • VAGABÓND, -Ă, vagabonzi, -de, adj., s. m. și f. (Om sau animal) care rătăcește fără rost pe drumuri, care hoinărește fără țintă; (om) fără ocupație stabilă, fără domiciliu
 • Vagabonzi ? Jenant titlu pentru paginademedia . Asteptam si epitete gen jidani , poponari , sau curve in titluri .

Trimite un comentariu