Skip to main content

26 Februarie. Cum s-a înmuiat CNA dupa iureșul OTV: Derapaje sancționate cu mustrări și amenzi minime

 

CNA

Publicitate

CNA S-A CUMINȚIT. Consiliul Național al Audiovizualului, care are o noua componență de la sfârșitul lui 2012, a început anul 2013 în forță. Încă din prima ședință desfășurată în noua formulă, a împărțit amenzi principalelor posturi de știri, iar după nici două săptămâni a retras, cu unanimitate de voturi, licența OTV. Nu a durat mult, însă. Derapajele TV discutate de arbitrul audiovizualului în ultimele săptămâni s-au ales cel mult cu somații, în timp ce Consiliul e preocupat mai mult de bătăliile interne, de petiții online și dezbateri publice despre cum și-ar dori diverși să arate peisajul media românesc, scrie HotNews.ro.

Dincolo de discuțiile publice și inițiativele online, activitatea depusă de CNA după raportul MCV se remarcă doar prin câteva sancțiuni - cele mai multe somații, dar și câteva amenzi: două pentru postul deja închis OTV, una minimă pentru un post local și trei pentru Antena 1. În cazul acestui ultim post, o amendă a fost de 30.000 de lei (pentru limbajul folosit în emisiunea Plasa de stele), una - de 20.000 de lei (cea mai mica dintre amenzile propuse în cazul Acces Direct - Ioana Tufar), iar a treia - de 10.000 de lei (pentru depășirea timpului de publicitate).
Cum s-a înmuiat CNA dupa iureșul OTV: Derapaje și emisiuni "dăunătoare", sancționate cu mustrări, amenzi minime sau amânări pe motiv de "depasire a programului de lucru"


GUVERNUL NU L-A MAI VRUT PE IOAN ROȘCA LA AGERPRES. Decizia de înlocuire a directorului Agerpres, Ioan Roşca, a fost luată de premierul Victor Ponta în urma numeroaselor sesizări primite din partea unor asociaţii profesionale ale jurnaliştilor, naţionale şi internaţionale, care acuză abuzurile conducerii împotriva angajaţilor, scrie Mediafax care citează o informare a Guvernului.

"În urma numeroaselor sesizări primite din partea unor asociaţii profesionale ale jurnaliştilor, naţionale şi internaţionale, care acuză abuzurile conducerii Agerpres împotriva angajaţilor Agenţiei, primul-ministru Victor Ponta a hotărât înlocuirea directorului general Ioan Roşca. În cursul acestei zile, primul-ministru Victor Ponta l-a propus pentru funcţia de director general pe Alexandru Ion Giboi", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.
Guvernul: Înlocuirea directorului Agerpres, urmare a sesizărilor privind abuzurile contra angajaţilor


AUDREY HEPBURN, REÎNVIATĂ. Audrey Hepburn apare într-o reclamă la ciocolata Galaxy, starul hollywoodian fiind "adus" în respectivul spot cu ajutorul noilor tehnologii, scrie Wall-Street.ro.
Spotul publicitar, a cărui realizare a durat peste un an, dă senzația de real. Audrey Hepburn calatoreste cu un autobuz, priveste pe geam, zambeste copilaros, flirteaza cu soferul si se plimba printr-o piata italiana, inainte sa manance o bucatica de ciocolata Galaxy.
Audrey Hepburn apare intr-o reclama la ciocolata


VIRUS PE FACEBOOK. O nouă aplicaţia periculoasă îi păcăleşte pe utilizatorii români ai reţelei sociale Facebook cu premii false constând în telefoane de ultimă generaţie, scrie Forbes România. Cea mai recentă fraudă de tipul ’’Vezi cine ți-a văzut profilul” fură Token-urile de acces ale unui program legitim de fotografii, apoi postează în numele utilizatorilor, accesându-le datele personale.
Aplicaţia se răspândeşte uşor printre prietenii victimei, care sunt etichetaţi automat la postarea mesajului, susține Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.
“Vezi cine ți-a văzut profilul”, noua păcăleală de pe Facebook


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu