Skip to main content

Azi se lansează ”Gazeta de Artă Politică”

 

gaplogomare1

Publicitate

O nouă publicație se va lansa pe piață începând de astăzi: Gazeta de Artă Politică, un trimestrial ”independent și autofinanțat”, după cum declară fondatorii.

Printre aceștia se numără Mihaela Michailov, David Schwartz, Ionut Sociu și Marius Bogdan Tudor. Celor patru li se alătură în revistă și alte nume, precum Miruna Runcan, Dragan Batancev, Simina Guga, Vlad Petri și Costi Rogozanu.

Gazeta de Artă Politică își propune să dezbată, să teoretizeze şi să promoveze arta care îşi asumă un rol socio-politic, să abordeze tranşant arta din România şi din ţări cu problematici înrudite și să lege arta de perspectiva politică a unor teoreticieni şi practicieni din afara domeniului artistic. G.A.P. este o publicaţie de acţiune şi reflecţie critică, în care accentul este pus pe artele spectacolului”, după cum se arată în comunicatul de lansare al publicației.

Tema primului număr este Arta în confruntare cu sistemele politice. Supralicitarea unor concepte din ce în ce mai erodate – autonomia esteticului, rezistenţa prin cultură, artistul neimplicat politic - provoacă dezbateri frecvente despre rolul artistului în societatea contemporană, despre necesitatea reformării instituţiilor prin manifeste artistice radicale, despre abandonul poziţiilor neutre în favoarea implicării asumate.

Publicația va fi distribuită gratuit.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com

Comentarii

Trimite un comentariu