Skip to main content

CNA reacționează la comunicatul lui Jucan: "nu a fost prezent la serviciu"

 
CNA reacționează la comunicatul lui Jucan: "nu a fost prezent la serviciu"
laura georgescu

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu, președintele CNA - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate


Consiliul Național al Audiovizualului
reacționează la comunicatul dat astăzi de Alexandru Jucan, membru CNA, în care spune că „Mizeria din audiovizual și cancan-ul sunt tolerate de majoritate” (este vorba de majoritatea CNA).

Într-un comunicat semnat de "Biroul de presă", se spune că poziția lui Jucan "are în primul rând un rol autocritic, dl. Valentin Alexandru Jucan făcând o radiografie a propriilor atitudini manifestate în calitate de membru al CNA".

În comunicatul CNA se mai spune că Alexandru Jucan a lipsit mai multe săptămâni de la serviciu.

"Valentin Alexandru Jucan nu a fost prezent "la serviciu", în sensul clasic al termenului, lipsind în perioada 31 ianuarie - 11 februarie 2013 si 14 - 19 februarie 2013, fara a prezenta la Secretariatul institutiei un document care sa justifice acest fapt", se arată în comunicatul CNA.

Deși este scris într-o notă personală, documentul CNA nu este asumat de niciun membru al forului, fiind semnat doar cu "Biroul Comunicare și Relații cu Publicul."

Alexandru Jucan a criticat astăzi, într-un comunicat, activitatea CNA, acuzând forul că este prea blând cu televiziunile: „Ceea ce este cel mai grav este dezinvoltura cu care mizeria din audiovizual, cancan-ul ridicat la rang de must-have, sunt tolerate de aceeaşi majoritate. (...) Ore peste ore de audieri şi vizualizări de rapoarte de monitorizare, însoţite de reacţii de dezaprobare din partea membrilor, dar finalizate cu o blândă mângâiere sub forma unor somaţii sau amenzi cu valoarea unui pumn cu bomboane”. Jucan se declara, totodată, împotriva întâlnirilor Consiliului, cu ușile închise, înaintea fiecărei ședințe."

Comunicatul CNA ca reacție la afirmațiile lui Jucan, integral, în continuare.

"Întelegem ca acest Comunicat are în primul rând un rol autocritic, dl. Valentin Alexandru Jucan făcând o radiografie a propriilor atitudini manifestate în calitate de membru al CNA.

Spunem acest lucru pornind de la faptul ca acest Comunicat a fost emis de dl. Valentin Alexandru Jucan în conditiile în care nu a fost prezent "la serviciu", în sensul clasic al termenului, lipsind în perioada 31 ianuarie - 11 februarie 2013 și 14 - 19 februarie 2013, fără a prezenta la Secretariatul instituției un document care să justifice acest fapt (CM, CO, CFP), așa cum i s-ar cere oricărui reprezentant al CNA.

În ceea ce priveste modalitatea de lucru convenită de membrii CNA, aceea de a avea întâlniri informale, acest fapt nu este de natura să afecteze în vreun fel deciziile membrilor ce se iau în sedința publică, cu respectarea condițiilor de legalitate prevazute de Legea audiovizualului, singurul impediment fiind prezența la serviciu mai mult de două zile pe săptamână.

În privința comunicării rapoartelor de monitorizare, aceasta este o activitate ce nu intră în competența CNA, în conditiile în care radiodifuzorii îsi fac propriile monitorizari, nemaivorbind de faptul că ei sunt cei care realizează respectivele programe. Raportul de monitorizare nu este un document care să conțină elemente pe care radiodifuzorii să nu le cunoască, astfel încât să fie afectată transparența activității instituției. Excepție fac aici cazurile în care membrii Consiliului solicită personal Direcției Monitorizare transcrierea unor "comenzi" din teritoriu, fapt ce perturbă acuratețea activității zilnice a acestora.

Niciun text din legislația audiovizuală nu obligă Consiliul la un astfel de demers, așa încât să fie încalcată vreo obligație legală stabilită în sarcina sa.

Mesajul de final "Nu tradăți încrederea publicului!" este o formă de ipocrizie mascată, din moment ce o parte importantă din Comunicat se referă la relația dintre CNA și radiodifuzori, la modalitatea în care CNA înțelege să se organizeze și să funcționeze, elemente care, prin natura lor, nu pot afecta publicul. Publicul poate fi afectat doar de deciziile Consiliului, cele la care dl. Valentin Alexandru Jucan a participat în mod nemijlocit începând cu 01 martie 2012, aplicând 15 amenzi atacate și pierdute în justitie și finalizate cu obligarea instituției la cheltuieli de judecată.

Menționăm că s-a ajuns și la performanța ca în luna aprilie 2012 să se desfășoare doar 4 ședințe ale CNA în loc de cele 9 prevăzute de lege.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Mie îmi place că deși e un răspuns, acesta lipsește cu desăvârșire. Omul ăla spune ,, Băi, e prea mult rahat la tv. Faceți ceva!" CNA răspunde: ,,Ne doare în cot că e mult rahat, treaba noastră e să te pârâm pe tine că n-ai fost la serviciu!"
  • Acum am realizat ca OTV seamana cu un vas de toaleta cu tot cu bazin, privit de sus. Just saying, si io, p-aci...
  • Draga nemesis, boii astia nu vrea sa ne redeschida oteveu ca sa vada cat ne mai tinem pana punem mana pe o carte. Io ma-m scapat intru-n Click, tu????
  • In afara de Valentin Jucan,restul membrilor CNA,ar trebui sa isi faca o lobotomie,caci la capitolul dat sfaturi stau mai prost ca o nevertebrata!

Trimite un comentariu