Skip to main content

Discuții aprinse la CNA din cauza proceselor cu Antena 3

 

CNA

Publicitate

Reprezentanții forului audiovizual au avut un schimb dur de replici după prezentarea Laurei Georgescu a situației proceselor câștigate de Antena 3 în perioada 2009 - 2011. Potrivit acesteia, 10 dintre aceste procese au fost câștigate, iar radiodifuzorul a cerut și cheltuieli de judecată.

Laura Georgescu a propus și o soluție pentru a face rost de banii pe care îi au de plătit Antenei 3: „Atâta vreme cât contribuabilii dau lunar 11.000 de lei pentru dânsul (Valentin Jucan - n.r.), nu se poate să nu venim la serviciu. O să-l rog frumos să fie de acord să plece mai rar. Conform ordonanței 22 o să-l rog public să fie de acord să mai mut din banii de pe avioane și să reușesc să plătesc cheltuielile de judecată care sunt în execuție publică ca să nu blochez conturile CNA.”

Primul care s-a inflamat după această prezentare a fost Forin Gabrea, membru CNA, care i-a reproșat Laurei Georgescu o lipsă de loialitate. „Mi se pare că ce ne-ați arătat dumneavoastră e o dovadă de lipsă de loialitate, o încercare de a pune un pumn în gură membrilor consiliului. Tot ce ne-ați explicat aici nu era o poveste ce trebuia făcută public ci trebuia să rămână internă. Nu putem cu mâna dreaptă să stăm pe lege și cu stânga în portofel”, a remarcat Florin Gabrea.

Florin Gabrea: „Constat că la toate procesele cu Antena 3 unde ori judecătorul își dă seama că Antena 3 este o persoană juridică de o mare valoare culturală, ori apărarea este foarte bună. În concluzie nu cred că ați procedat corect pentru că este o chestiune absolut internă.

Laura Georgescu, președintele CNA – Discuția a fost publică pentru că nu am reușit să am oameni la ședințele informale. Atâta vreme cât domnul Jucan dă un comunicat marți și face un apel public pe care îl datează București, 18 februarie, dar dânsul era la Cluj, și-mi cere mie să nu înșel opinia publică și încredere, rog și eu să nu înșele opinia publică și încrederea.

Atâta vreme cât contribuabilii dau lunar 11.000 de lei pentru dânsul, nu se poate să nu venim la serviciu. O să-l rog frumos să fie de acord să plece mai rar. Conform ordonanței 22 o să-l rog public să fie de acord să mai mut din banii de pe avioane și să reușesc să plătesc cheltuielile de judecată care sunt în execuție publică ca să nu blochez conturile CNA.

Florin Gabrea – Nici asta nu este corect pentru că practicați un tip de intimidare de punere a pumnului în gură care este fundamental incorect.

Laura Georgescu – Nu, totul este transparent. Nu s-a publicat nimic nou, totul este pe site-ul instituției, numai că acum s-a pus într-o ordine logică.

Florin Gabrea - Și ce treabă are domnul Jucan cu chestia asta?

Laura Georgescu – Conform ordonanței 22, dacă nu mai pleacă așa de des și nu mai dă comunicate București, 18 februarie, când dânsul este la Cluj, dacă stă 5 zile la serviciu o să reușesc să nu mai plătesc atâtea avioane și mut banii aceștia și o să reușesc să achit acești bani care sunt în execuție publică.

Florin Gabrea – Aveți un tip de argumentație care nu este corect.

Narcisa Iorga, membru CNA – Aș vrea să ne întoarcem la primul punct de pe ordinea de zi. Această prezentare este decizia dvs sau a colegilor care au fost prez ieri la ședința informale?

Laura Georgescu – Este decizia Consiliului care se vede în ședințe informale lunea și miercurea de când suntem noi.

Narcisa Iorga – Consiliul este format din 11 membri. Chiar și comunicatul de presă pe care dumneavoastră l-ați dat în numele consiliului nu reprezintă consiliul pentru că unii dintre noi nu au fost întrebați. Putea fi semnat, așa cum și noi am făcut niște opinii separate. Această prezentare nu este a consiliului. Aș vrea să vă întreb de ce v-ați oprit doar la situația proceselor privind anularea deciziilor CNA aplicate postului Antena 3, când noi avem pe site situația proceselor câștigate de CNA, care este de 93%. Și acum o să vă spun opinia mea că dumneavoastră puneți CNA într-o situație absolut penibilă prezentând acest lucru.

Laura Georgescu – Am de gând să fac un apel public către radiodifuzor să nu mai solicite cheltuieli de judecată.

Narcisa Iorga – Deci autoritatea de reglementare și control vrea să facă un apel unui radiodifuzor pe care îl controlează să nu mai ceară cheltuieli de judecată?

Laura Georgescu – Nu, încă o dată. Consiliul înseamnă cei 11 membri. Această instituție mai are și componene. Este o instituție care nu poate răspunde solidar prin blocarea conturilor cu deciziile pierdute sau nepierdute... Comunicatul la care faceți referire este un comunicat de instituție. El nu presupune că și-au dat acordul membrii instituției. Este un comunicat dat de biroul de comunicare și relații cu publicul.

Narcisa Iorga – De ce ați ales să prezentați doar situația Antenei 3?

Laura Georgescu – Pentru că singurul radiodifuzor care și-a permis să ceară cheltuieli de judecată este acest radiodifuzor. Primul proces la care s-a întâmplat este cel din 2009.

Narcisa Iorga – „Dacă decizia vă aparține dumneavoastră ca și conducător de instituție eu cred, ca membru al acestei instituții, cred că doriți să vă justificați neputința de a aplica legea prin această demonstrație. La presiunea unui radiodifuzor care face acest lucru de patru ani. Face presiuni asupra CNA. Dumneavoastră nu ați reușit prin această prezentare decât să-i dați dreptate omului pe care îl considerați o valoare, anume Mircea Badea, care spune frecvent că CNA a pierdut procese cu Antena 3 deși adevărul este altul.

CNA are 93,53% câștig de cauză în procese. Dumneavoastră ați demonstrat că CNA este o instituție slabă care trebuie desființată pentru că atunci când acordă sancțiuni de către anumiți membri CNA care sunt trecuți acolo la gazeta de perete. Ați demonstrat că CNA este o instituție slabă care trebuie desființată sau va trebui să aplice numai 20 de somații și o amendă de 5.000 de lei.”

Valentin Jucan a luat cuvântul într-un final precizând că nu a venit în ultima vreme la birou din cauza unor probleme personale, despre care a înștiințat-o pe Laura Georgescu. Jucan a precizat că de când a fost numit membru CNA a lipsit la doar patru ședințe. "Nu cred că eticheta de chiulangiu mi se cuvine", a precizat Jucan, făcând referire la comunicatul CNA de marți seară. "Mi-aș dori să avem ședințe în fiecare zi, noi am cerut anul trecut acest lucru, dar nu s-a votat, pentru că nu s-a vrut", a declarat Jucan.

Laura Georgescu i-a replicat: "Am înțeles că aveți probleme personale, dar le-ați lăsat la o parte și ați făcut un apel public".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • ce drama Daniele...
  plangi, plangi, descarca-te...
  ce lume rea, ce soarta cruda...
  e rau sa te persecute toti, te inteleg.
  din cauza astora nu o sa ajungi tu Presedintele Americii, nici star la Hollywood, nici campion de Formula 1, nici atacant la Barcelona, draga Daniele.
  ce soarta ar fi avut un om valoros ca tine, daca nu erau astia...
  pai mai pierdeai tu vremea pe site-ul lui Obae, daca nu ne meritam noi soarta?
  de fapt nu noi, ci tu.
  doar tu.
 • Ponta, esti mutumit de oamenii pe care i-ai numit in CNA? Cred ca, Cacarau este! Felicitari, transformati toate institutiile in presuri pe care va stergeti picioarele. Auzi, Georgeasca, despre badea si banciu “amândoi la fel de talentaţi, de carismatici şi de inteligenţi”!!!!!!!!!!!!
  Esti o imbecila!

Trimite un comentariu