Skip to main content

Emisiunile tabloid de seară au scăpat doar cu somaţie de la CNA

 

televizoare

Publicitate

După trei ore de vizionări şi discuţii pe tema emisiunilor tabloid de noapte, posturile Acasă TV, Kanal D şi Antena 1 au primit somaţii pentru mai multe ediţii din Cancan TV, Wow Biz şi Un show păcătos. CNA a făcu o analiză de linie pe emisiunile de noapte de pe posturile generaliste în perioada 17 - 24 ianuarie.

În ediţiile de Cancan TV au fost prezentate imagini cu violenţă verbală şi fizică în care au fost implicaţi manelistul Nicolae Guţă, soţia şi amanta acestuia.

Întrebat de Narcisa Iorga, membru CNA, dacă pentru Cancan TV contează doar audienţa sau contează şi ce model oferă, Artene a răspuns: „Nu am să fiu fariseu şi am să vă spun că sunt două planuri – unul în care, da, contează audienţa, şi un alt plan în care nu putem face orice”.

„Nu am avut niciodată intenţia de a încuraja un limbaj indecent, un atac la vreo persoană sau de a pune în dificultate invitaţii. Am încercat să asigurăm un echilibru. Sunt situaţii care, recunosc ne-au surprins şi pe noi”, a declarata Adrian Artene, realizatorul emisiunii Cancan TV, în faţa membrilor CNA.

Ediţiile analizate ale emisiunii Un show păcătos i-a avut ca invitaţi pe Bonita, dansatoarea fotbaliştilor, Pamela de România, Corneliu Vadim Tudor, Ţăranul cu Maseratti şi pe Adriana Bahmuţeanu. 

Cristian Ionescu, manager al echipei care produce Un show pacatos si Acces Direct: „E vorba de un anumit tip de umor care poate sau nu poate să fie gustat de public, dar oamenii ştiu că doar după ora 23.00 au o oarecare libertate de discuţie”.

Mirela Bomboe, reprezentanta Antenei 1, a precizat: „As vrea sa ţineţi cont ca un astfel de limbaj vedeti in filme artistice la ore mult mai accesibile minorilor. Imaginile cu nuditate au fost blurate.”

La Wow Biz au fost analizate câteva ediţii în care invitată a fost Busty Heart, femeia cu cei mai mari sâni din lume, care a făcut „demonstraţii” cu bustul ei.

Lucian Romaşcanu, director executiv la Kanal D: „Ediţia în care a fost invitată Busty Heart a fost ziua în care concurenţa şi-a început emisiunea. Alegerea este destul de îndrăzneaţă, dar este un personaj care din asta trăieşte. A fost o decizie editorială îndrăzneaţă, dar în limită”.

Propunerea de somare a venit din partea Laurei Georgescu, preşedinte CNA, după ce alţi membrii propuseseră sancţiuni în bani şi chiar oprirea emisiei. Narcisa Iorga a propus oprirea emisiei la Antena 1 timp de trei ore, 150.000 de lei amendă pentru Acasă TV şi 200.000 de lei amendă pentru Kanal D. Valentin Jucan a propus câte 200.000 de lei pentru fiecare dintre cele trei, iar Monica Gubernat a propus câte 50.000 de lei pentru Antena 1 şi Kanal D şi 200.000 de lei pentru Acasă TV.

Narcisa Iorga şi-a retras propunerea după ce alţi membri au propus sancţiuni considerate prea mici: „Având în vedere propunerile ulterioare celei făcute de mine, îmi retrag propunerea. Consider că există o diferenţă majoră între declaraţiile pe care le face CNA şi sancţiunile pe care le propunem aici. Consider că pentru asanarea spaţiului audiovizual trebuie să ajungem la sancţiunile maxime, pentru că şi în audiovizual s-a ajuns la limită”, a declarata Iorga.

Emisiunile tabloid de seară au fost analizat la propunerea Narcisei Iorga, după cum paginademedia.ro a anunţat AICI.

În curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus