Skip to main content

Emisiunile tabloid de seară au scăpat doar cu somație de la CNA

 

televizoare

Publicitate

După trei ore de vizionări și discuții pe tema emisiunilor tabloid de noapte, posturile Acasă TV, Kanal D și Antena 1 au primit somații pentru mai multe ediții din Cancan TV, Wow Biz și Un show păcătos. CNA a făcu o analiză de linie pe emisiunile de noapte de pe posturile generaliste în perioada 17 - 24 ianuarie.

În edițiile de Cancan TV au fost prezentate imagini cu violență verbală și fizică în care au fost implicați manelistul Nicolae Guță, soția și amanta acestuia.

 

Întrebat de Narcisa Iorga, membru CNA, dacă pentru Cancan TV contează doar audiența sau contează și ce model oferă, Artene a răspuns: „Nu am să fiu fariseu și am să vă spun că sunt două planuri – unul în care, da, contează audiența, și un alt plan în care nu putem face orice”.

„Nu am avut niciodată intenția de a încuraja un limbaj indecent, un atac la vreo persoană sau de a pune în dificultate invitații. Am încercat să asigurăm un echilibru. Sunt situații care, recunosc ne-au surprins și pe noi”, a declarata Adrian Artene, realizatorul emisiunii Cancan TV, în fața membrilor CNA.

Edițiile analizate ale emisiunii Un show păcătos i-a avut ca invitați pe Bonita, dansatoarea fotbaliștilor, Pamela de România, Corneliu Vadim Tudor, Țăranul cu Maseratti și pe Adriana Bahmuțeanu. 

Cristian Ionescu, manager al echipei care produce Un show pacatos si Acces Direct: „E vorba de un anumit tip de umor care poate sau nu poate să fie gustat de public, dar oamenii știu că doar după ora 23.00 au o oarecare libertate de discuție”.

Mirela Bomboe, reprezentanta Antenei 1, a precizat: „As vrea sa țineți cont ca un astfel de limbaj vedeti in filme artistice la ore mult mai accesibile minorilor. Imaginile cu nuditate au fost blurate.”

La Wow Biz au fost analizate câteva ediții în care invitată a fost Busty Heart, femeia cu cei mai mari sâni din lume, care a făcut „demonstrații” cu bustul ei.

 

Lucian Romașcanu, director executiv la Kanal D: „Ediția în care a fost invitată Busty Heart a fost ziua în care concurența și-a început emisiunea. Alegerea este destul de îndrăzneață, dar este un personaj care din asta trăiește. A fost o decizie editorială îndrăzneață, dar în limită”.

Propunerea de somare a venit din partea Laurei Georgescu, președinte CNA, după ce alți membrii propuseseră sancțiuni în bani și chiar oprirea emisiei. Narcisa Iorga a propus oprirea emisiei la Antena 1 timp de trei ore, 150.000 de lei amendă pentru Acasă TV și 200.000 de lei amendă pentru Kanal D. Valentin Jucan a propus câte 200.000 de lei pentru fiecare dintre cele trei, iar Monica Gubernat a propus câte 50.000 de lei pentru Antena 1 și Kanal D și 200.000 de lei pentru Acasă TV.

 

Narcisa Iorga și-a retras propunerea după ce alți membri au propus sancțiuni considerate prea mici: „Având în vedere propunerile ulterioare celei făcute de mine, îmi retrag propunerea. Consider că există o diferență majoră între declarațiile pe care le face CNA și sancțiunile pe care le propunem aici. Consider că pentru asanarea spațiului audiovizual trebuie să ajungem la sancțiunile maxime, pentru că și în audiovizual s-a ajuns la limită”, a declarata Iorga.

Emisiunile tabloid de seară au fost analizat la propunerea Narcisei Iorga, după cum paginademedia.ro a anunțat AICI.

În curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu