Skip to main content

OTV, încă o amendă: 50.000 de lei pentru publicitate la medicamente

 

Sursa foto: Libertatea.ro
Sursa foto: Libertatea.ro

Publicitate

Postul OTV a ajuns la a treia sancţiune după ce a încetat să mai emită. Membrii CNA au votat, cu şase voturi din opt, pentru amenda de 50.000 de lei pentru că a difuzat publicitate la medicamente ce promit să vindece boli grave, lucru interzis de Codul de reglementare în audiovizual.

Unii membrii CNA chiar s-au amuzat la idee că OTV a ajuns să fie pasibil de încă o amendă, deşi televiziunea nu mai emite din 22 ianuarie. „Să le dăm somaţie de intrare în legalitate”, a glumit Christian Mititelu.

Narcisa Iorga, membru CNA, a votat împotriva sancţiunii, precizând că postul nu mai emite, iar sancţionarea este mult prea tardivă. „Este foarte târziu când CNA intervine pe abateri de acest gen - reclame la medicamente - difuzate pe OTV inca din momentul in care a fost deschis. Consider ca azi este foarte târziu, deci după opt ani de emisie, OTV să fie sanctionat cu amendă, mai ales după ce postul a fost închis”

Mititelu a făcut prima propunere de sancţionare a postului cu 5.000 de ei, însă aceasta nu a întrunit numărul de voturi. Următoarea propunere, de 50.000 de lei, a venit de la Monica Gubernat, membru CNA. „Eu zic mai bine mai târziu decât niciodată, aşa că propun o amendă de 50.000 de lei”, a precizat aceasta.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tirpitz007 Tirpitz007
    Cum? Antena 1 nu e sanctionata inca pt. mizeria de emisiune Accses direct si e amendat OTV care nu mai exista? Inseamna ca suntem o tara de bananieri. Zicala d-nei Monica G. membra in CNA e cel putin hilara "Eu zic mai bine mai târziu decât niciodată, așa că propun o amendă de 50.000 de lei". E deja pandemie.

Trimite un comentariu

sus