Skip to main content

PROGRAM TV: 12 ore cu focul din șemineu

 

TELECOMANDA

Publicitate

Postul public norvegian intenționează să difuzeze un program de 12 ore cu un șemineu în care arde focul, începând din această seară. Pe parcursul emisiunii vor fi oferite și informații, de la experții în lemn de foc, despre culori, precum și sfaturi, potrivit Reuters.

„O să vorbim despre lucruri monotone cum ar fi despre arderea, tăierea și depozitarea lemnului, dar vom avea și un segment cultural cu muzică și poeme”, a declarat Rune Moeklebus, producător la NRK, televiziunea publică din Norvegia. „Va fi un program lent, dar nobil”, a mai adăugat acesta.

Ideea programului a venit după succesul răsunător al unei cărți despre lemnele de foc, care s-a vândut în 130.000 de exemplare (Norvegia are o populație de 5 milioane de persoane).

Postul norvegian nu este la prima situație de acest gen. În 2011, NRK a difuzat 134 de ore încontinuu călătoria unui vas de croazieră de la coasta Norvegiană până la Oceanul Arctic. Programul a avut, la un moment dat și 3,2 milioane de telespectatori.

Televiziunea a mai difuzat și călătoria de opt ore a unui tren de la Oslo la Bergen. Producția a fost așa de populară încât a fost reluată.

„Norvegienii au o relație spirituală cu focul. Acesta este motivul pentru care noi suntem aici, fără foc nu am fi putut trăi în Norvegia”, a mai adăugat Rune Moeklebus. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • ce interesanta optica au nordicii. Me gusta! Langa o traditionala vodka sa vezi falacarile din semineu pe fondul sonor al unei ode vikinge.
  • Avatar esti sigur?Google map e la un click distanta.Verifica:oceanul Arctic, marea Norvegiei,marea Barents.
  • Cum Norvegia este tara riverana Oceanului Arctic, banuiesc ca ceea ce ati scris voi nu putea dura prea mult. Recomand redactorului acestei stiri un pic mai multa atentie, iar atunci cand cunostiintele geografice nu te ajuta, consultarea unei harti e foarte oportuna. Nu de alta, dar la cat "copy-paste" e acum, iar voi sunteti un site citat, prostia cu "calatoria de la coasta Norvegiana la Arctic (??)" va fi preluata de multa lume
  • Asta nu e nimic, sa nu le vina norvegienilor ideea sa transmita calatoria unui tren romanesc de la Bucuresti la Timisoara, sa zicem. Programul o sa fie cu siguranta mai lung de 8 ore, iar recordul de audienta pentru un program de televiziune in Norvegia va fi in pericol sa cada. :) Pai, cand or vedea vikingii ce thriller traiesc romanii intr-o singura calatorie cu trenul...

Trimite un comentariu