Skip to main content

PROIECT. Fără detalii despre victimele accidentelor. Identitatea lor trebuie protejată

 

CNACNA. În relatările despre accidente, televiziunile nu au voie să difuzeze "niciun indiciu care ar putea duce la identificarea victimelor, cu excepţia situaţiei în care există acordul acestora sau al familiei sau când prevalează un interes public justificat". Aceasta este o propunere din cadrul proiectului de decizie de modificare şi completare a Codului de reglementare în audiovizual.

Publicitate

Proiectul urmează să fie supus dezbaterii publice timp de 30 de zile.

Potrivit aceluiaşi proiect, "în cazul accidentelor, în special în cele cu consecinţe juridice informaţia difuzată trebuie:

a) să fie obiectivă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă, în raport cu toate persoanele implicate în accident;

b) să respecte principiul prezumpţiei de nevinovăţie;

c) să fie completă, urmărindu-se finalitatea demersului juridic".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex.D Alex.D
    *erata: UNA dintre ele. GRABA.
  • Alex.D Alex.D
    robinele, sa mor, nici mie nu imi place CNA . Cu toate astea UNELE hotarari sunt bine venite si chiar de bun simt iar asta e unul dintre ele. Acum mai ramane sa duca tooooooate laturile si facaturile (90% din TV fie vorba intre noi) dupa ora 23 si POATE...doar POATE se vor uita mai putini oameni la chestii d'astea incat sa nu ajunga precum ai ajuns tu sa spui " astia VREA". Hai pa !
  • kiko kiko
    e mai bine, in felul asta nu o sa mai fie jurnalele de stiri pline de cronica neagra a soselelor...
  • robin hood robin hood
    astia de la cna vrea sa ajungem ca in corea de nord?o sa vedem la televizor de acum incolo o tara minunata cu oameni fericiti!

Trimite un comentariu

sus