Skip to main content

Recomandare: Badea și Banciu, mai curați în reluare

 

CNA
Consiliul Național al Audiovizualului a găsit o soluție pentru limbajul colorat al „pamfletarilor” Mircea Badea și Radu Banciu. Dacă în direct cei doi mai alunecă în exprimări mai plastice, în reluare situația va fi cu totul alta.

Publicitate

Șeful CNA, Laura Georgescu, a propus ca emisiunile prezentate de cei doi să fie „curățate” de exprimările nepotrivite, astfel că la redifuzare, emisiunile să capete un aspect mai decent din punct de vedere al legislației audiovizualului.

Deocamdată, ideea este la stadiul de propunere pentru că forul a rămas fără cvorum într-un mod original exact când se discuta acest subiect: „Vă propun să considerăm că am epuizat acest punct și să amânăm celelalte puncte pe săptămâna viitoare să ridicăm ședința pentru că vă reamintesc că am depășit programul aprobat cu 45 de minute”, a spus Vasile Buda, vicepreședintele CNA, după care s-a ridicat și a părăsit sala de ședință.

În cadrul emisiunilor analizate, Radu Banciu a folosit un limbaj vulgar la adresa realizatorilor la Antena 3, a lui Dan Voiculescu și a unui jurnalist de la Jurnalul Național: „marș afară, cretinule”, „pupincurist”, „băi, boule”, „La câte javre a dresat la Antena 3 (Dan Voiculescu – n.r.)”, „Mihai Gâdea, prostănacul națiunii”, „javrele lui de la Antena 3”.

În cazul emisiunii În gura presei au fost analizate două momente: cel în care vorbește de Cătălin Striblea și cel cu Ion Cristoiu. „ (...)Păi, atunci, la următorul atac cerebral al lui Striblea măcar să fie mobilă Louis Philippe în spitalul Bagdasar, mă gândesc, nu?”, a spus Mircea Badea la Antena 3. „Şi atunci eu, pe cale de consecinţă logică, imediată, pornind de la textul marelui maestru am scris aşa: „Cristoiu crede că o să urinez pe mormântul său. Are dreptate!”, a spus Badea făcând referire la jurnalistul Ion Cristoiu.  

Analiza emisiunilor a fost făcută în urma unei monitorizări de linie, în perioada 3 - 7 februarie, a Consiliului Național al Audiovizualului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu