Skip to main content

Recomandare: Badea şi Banciu, mai curaţi în reluare

 

CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului a găsit o soluţie pentru limbajul colorat al „pamfletarilor” Mircea Badea şi Radu Banciu. Dacă în direct cei doi mai alunecă în exprimări mai plastice, în reluare situaţia va fi cu totul alta.

Şeful CNA, Laura Georgescu, a propus ca emisiunile prezentate de cei doi să fie „curăţate” de exprimările nepotrivite, astfel că la redifuzare, emisiunile să capete un aspect mai decent din punct de vedere al legislaţiei audiovizualului.

Deocamdată, ideea este la stadiul de propunere pentru că forul a rămas fără cvorum într-un mod original exact când se discuta acest subiect: „Vă propun să considerăm că am epuizat acest punct şi să amânăm celelalte puncte pe săptămâna viitoare să ridicăm şedinţa pentru că vă reamintesc că am depăşit programul aprobat cu 45 de minute”, a spus Vasile Buda, vicepreşedintele CNA, după care s-a ridicat şi a părăsit sala de şedinţă.

În cadrul emisiunilor analizate, Radu Banciu a folosit un limbaj vulgar la adresa realizatorilor la Antena 3, a lui Dan Voiculescu şi a unui jurnalist de la Jurnalul Naţional: „marş afară, cretinule”, „pupincurist”, „băi, boule”, „La câte javre a dresat la Antena 3 (Dan Voiculescu – n.r.)”, „Mihai Gâdea, prostănacul naţiunii”, „javrele lui de la Antena 3”.

În cazul emisiunii În gura presei au fost analizate două momente: cel în care vorbeşte de Cătălin Striblea şi cel cu Ion Cristoiu. „ (...)Păi, atunci, la următorul atac cerebral al lui Striblea măcar să fie mobilă Louis Philippe în spitalul Bagdasar, mă gândesc, nu?”, a spus Mircea Badea la Antena 3. „Şi atunci eu, pe cale de consecinţă logică, imediată, pornind de la textul marelui maestru am scris aşa: „Cristoiu crede că o să urinez pe mormântul său. Are dreptate!”, a spus Badea făcând referire la jurnalistul Ion Cristoiu.  

Analiza emisiunilor a fost făcută în urma unei monitorizări de linie, în perioada 3 - 7 februarie, a Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bch bch
    Nu e vorba de om, e vorba de "printipiu". Le dam mana libera sa faca si sa spuna ce vor in direct, dupa care editeaza putin pentru reluare. Si daca mai mutam reluarile pe la ora doua, trei dimineata, ne atingem si target-ul, ne marim si popularitatea...
  • andrei m andrei m
    cn e banciu? :)) nimeni in drum
  • donose donose
    Doar daca ma uit la textele de mai sus. Banciu e o mizerie pe langa Badea
  • Constantin Constantin
    Totusi Banciu ,e cu cel putin trei clase peste, pupincuristul vuvuzel !!
  • robin hood robin hood
    pai atunci o sa ajungem ca cna sa faca programul unui post comercial. maiine poimaine o sa ne trezim ca cna va permite sa se difuzeze doar 2 ore de program pe un post de televiziune.traiasca republica socialista romania!
  • Gligorv Gligorv
    Dar Gazeta de perete cu Augustin Julea cum vi se pare?
  • bch bch
    Nu cred ca e cea mai buna varianta.

Trimite un comentariu

sus