Skip to main content

RISE Project, ghid pentru jurnaliştii de investigaţie

 

Capturaţi ecranul complet 27.02.2013 180726.bmpRISE Project a lansat ghidul de investigaţii „Follow the money” ce îşi propune să-i ajute pe jurnalişti la descifrarea unor structuri complicate prin care banii murdari ajung să fie investiţi în vile impunătoare, maşini de lux sau investiţii de anvergură.

Publicitate

Ghidul RISE Project conţine o sumă de instrucţiuni adresate, în primul rând, jurnaliştilor de investigaţie care intenţionează să obţină informaţii despre persoane, companii sau litigii din România şi Republica Moldova.

În plus, ghidul prezintă tehnici de investigaţie care pot fi folosite pentru a afla informaţii despre firme din zone offshore precum Cipru.

„Politicienii corupţi şi lumea interlopă sunt foarte inventivi când vine vorba de a ascunde sau a investi bani proveniţi din fraudă şi şpăgi, trafic de droguri sau de persoane sau orice alt tip de infracţionalitate. Jurnalistul sau investigatorul care încearcă să dea de urma acestor bani şi să scoată adevărul la iveală trebuie să înţeleagă cum funcţionează sistemele create de grupările infracţionale”, se arată în proiect.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus