Skip to main content

RISE Project, ghid pentru jurnaliștii de investigație

 

Capturaţi ecranul complet 27.02.2013 180726.bmpRISE Project a lansat ghidul de investigații „Follow the money” ce își propune să-i ajute pe jurnaliști la descifrarea unor structuri complicate prin care banii murdari ajung să fie investiți în vile impunătoare, mașini de lux sau investiții de anvergură.

Publicitate

Ghidul RISE Project conține o sumă de instrucțiuni adresate, în primul rând, jurnaliștilor de investigație care intenționează să obțină informații despre persoane, companii sau litigii din România și Republica Moldova.

În plus, ghidul prezintă tehnici de investigație care pot fi folosite pentru a afla informații despre firme din zone offshore precum Cipru.

„Politicienii corupți și lumea interlopă sunt foarte inventivi când vine vorba de a ascunde sau a investi bani proveniți din fraudă și șpăgi, trafic de droguri sau de persoane sau orice alt tip de infracționalitate. Jurnalistul sau investigatorul care încearcă să dea de urma acestor bani și să scoată adevărul la iveală trebuie să înțeleagă cum funcționează sistemele create de grupările infracționale”, se arată în proiect.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu