Skip to main content

VIDEO. Alexandru Mironov în noua campanie Vodafone. Tehnologia 4G, la rang de SF

 

campanie vodafoneCompania Vodafone a lansat de curând campania “Experiențe mai tari decât ne imaginam” care comunică faptul că "lucrurile pe care le facem astăzi au început să semene izbitor de mult cu filmele SF la care ne uitam când eram mici", după cum a declarat pentru paginademedia.ro Sebastian Olar, copywriter la McCann Erickson - agenția care a realizat reclama.

Publicitate

Printre mesajele transmise de reclamă se numără și acela că România este o țară evoluată din punct de vedere tehnologic. "Suntem printre primele 3 țări din Europa în care Vodafone a lansat servicii 4G", spune spotul.

Pentru realizarea acestei reclame și-a împrumutat vocea Alexandru Mironov, realizatorul emisiunii „Știință și imaginație”.

Campania se va desfășura în lunile februarie și martie.

Mai multe detalii, despre ideee campaniei, obiectele ei și legătura dintre 4G și SF, în continuare, într-un scurt interviu cu Sebastian Olar, copywriter McCann Erickson.

Care este ideea campaniei? Cum ați ajuns la această idee?

Sebastian Olar – Copywriter McCann Erickson: E ciudat că noi, românii, credem că am rămas în urmă cu tehnologia, când suntem printre primele 3 țări din Europa în care Vodafone a lansat servicii 4G.
Campania Vodafone “Experiențe mai tari decât ne imaginam” se bazează pe observația că lucrurile pe care le facem astăzi, chiar dacă ne-am obișnuit cu ele, au început să semene izbitor de mult cu filmele SF la care ne uitam când eram mici. Ba chiar să le depășească.
Cu ideea campaniei te întâlnești în fiecare zi: o simplă plimbare cu metroul și îți dai seama ca SF-ul a devenit realitate. Cine ar fi zis acum 10 ani că o să vezi oameni citindu-și cartea preferată de pe tabletă?

Care este legătura dintre SF și 4G?

Tehnologia 4G este unul dintre “miracolele” recente ale tehnologiei care a facut posibile lucrurile pe care le vedeam în SF-uri: apeluri video HD, redare video HD, viteze fantastice de download și upload. Suntem înconjurați de lucruri SF. Asistența de la distanță a devenit și ea reală prin serviciul *777.

Soluția de telemedicină dezvoltată în parteneriat cu SMURD le permite acum medicilor din spitale să consulte pacienții din ambulanțe.

Aplicația Vodafone Salvamont îi ajută pe salvatori să te găsească mai ușor în caz că te-ai pierdut sau ai nevoie de ajutor.

Cum l-ați ales pe Alexandru Mironov pentru vocea de pe fundal?

Alexandru Mironov a fost alegerea naturală pentru acest proiect.
După ce ani de-a rândul ne-a povestit despre SF-uri din postura de realizator al emisiunii „Știință și imaginație”, domnia sa este cu siguranță omul potrivit care să ne povesteasca despre SF-urile reale pe care le trăim.

Care este obiectivul campaniei?

Campania își propune sa îi facă pe români conștienți de lucrurile minunate pe care tehnologia ni le permite și de ușurința cu care putem profita de ele. Chiar aici, la noi în țară. Au fost 2 zile de filmare atât în locații din București, cât și în studiourile de la Buftea. La filmarea spotului am lucrat cu Shahar Segal, un regizor cu care colaborăm din 2007 și casa de producție Abis.

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Campania este neadevarata, Vodafone nu are semnal si are cea mai mare rata de apeluri cazute (dropped calls) - si in zonele limitrofe Bucurestiului, deci de 4G nici nu mai putem vorbi ... (e.g. ... La Potigrafu, nu functioneaza mai nimic).
  Zeci de clienti au facut sesizari de ani de zile , fara nici un rezultat ....
 • Partea video este ok, însă mesajul este foarte slab:
  -primele 3 ţări din Europa în care Vodafone a lansat 4G. Deci nu suntem printre primele 3 ţări din Europa în care sa lansat tehnologia 4G ci în care Vodafone a lansat 4G (bănuiesc că alţi operatori au lansat înaintea Vodafon în mai multe ţări).
  -luam legătura cu fiinţe de pe altă planetă. Îi spunem acum apel video la calitate HD prin 4G. Deci nu este ci doar îi spunem noi.
  - acces instant la cunoştinţele civilizaţiei. Durează câteva secunde ca să descarci un clip. Aici chiar că sunt ridicoli. Mai bine puneau ceva cu wikipedia sau altă bază de date nu un clip video cu un skater.
  - echipaje care te găsesc oriunde. Cu Vodafone Salvamont salvatorii ştiu mereu unde eşti. Asta este cea mai bună ilustrare din tot clipul.
  - Părăsesc baza cu dispozitivele gata de acţiune. Pleci din magazinele Vodafone cu Agenda transferată şi aplicațiile instalate. Păi ce, la telefoanele 3G nu se putea asta?
  În concluzie: clip frumos, mesaj foarte slab. Părerea mea.
 • Din toata campania asta, numai preturile sunt SF.
  Strict legat de oferta Vodafone, este in urma cu 5-6 ani, cand accesul la internet se facea prin dial-up iar pentru fibra optica plateai 100 dolari pe luna. Cum poti avea oferta mobile (3G sau si mai misto cu 4G) cu trafic de 100 MB?
 • De data asta ma vad nevoit sa te contrazic. Mie imi place si spot-ul mi se pare bine realizat (sau invers). Si sunt abonat la concurenta. :D

Trimite un comentariu