Skip to main content

Antena 1 și Antena 3, somație pentru știrile despre RCS de acum un an

 

CNA

Publicitate

Posturile Antena 1 și Antena 3 au primit somație de la CNA din cauza modului în care a fost reflectat de cele două posturi scoaterea din rețeaua Digi a posturilor deținute de Antena Group.

Sesizările au fost făcute de către RCS&RDS în lunile aprilie, mai și octombrie, dar nu au fost discutat de CNA până acum.

Avocatul RCS a solicitat CNAaplicarea unor sancțiuni pentru prezentarea unor fapte denaturate și o campanie virulentă împotriva RCS”. Acesta a reamintit că Antena Group a decis să întrerupă contractul de retransmisie cu Digi TV după ce compania nu a fost de acord să plătească suma de 7 milioane de euro pe an pentru redifuzarea posturilor Antena 1, Antena 3, Euforia TV și GSP TV.

A fost o campanie care a durat o lună de zile.
Prin instigarea la deconectare nu numai a abonaților la satelit ci și a celor de la cablu”, a declarat, în fața membrilor CNA, avocatul RCS&RDS. Acesta a mai precizat că la cele două posturi de televiziune s-au făcut afirmații nesusținute, cum ar fi că decizia RCS este „motivată politică” și că este o „operațiune de șantaj”.

Ce au spus reprezentanții Antena Group – Au fost prezentate o serie de lucruri total neadevărate. Subiectul a fost discutat anul trecut la CNA. Chiar directorul Antena Group a fost prezent aici pentru a discuta subiectul. Noi am răspuns prin adrese scrise atât în luna mai cât și în iunie. Nu înțelegem de ce se mai reia acest lucru acum. Chiar nu înțelegem care este mobilul acestor discuții. Subiectul a fost discutat.

Laura Georgescu – Trebuie să discutăm cele trei sesizări ale RCS din lunile aprilie, mai și octombrie, la care Consiliul nu a dat un răspuns, iar eu sunt obligată să răspund.

Narcisa Iorga, membru CNA – Noi am discutat cazul RCS - Antena. Nu am discutat reclamațiile. Nu s-a discutat niciodată vreo reclamație de la RCS. Am discutat cazul scoaterii din grila RCS a posturilor Antena Group. Din punctul meu de vedere, în cazul reclamat de RCS este o evidentă lipsă de informare corectă a celor de la Antena Group. În știrea celor de la Digi este prezentat punctul de vedere al Antena Group de două ori.

Răsvan Popescu, membru CNA – Sigur că sunt lucruri de la care a trecut desul de mult timp, mai ales că ele au răbufnit într-un moment electoral. Într-adevăr, cazul s-a discutat, n-a fost practic închis atunci, a urmat campania electorală, după campanie lucrurile păreau să se fi închis între părți. În măsura în care ele nu au mai evoluat în continuare nici consiliul nu s-a mai concentrat pe acest subiect. Cred că este destul de târziu să mai mergem acum pe o sancțiune, eu zic să mergem pentru o atenționare pentru viitor. O scrisoare de atenționare către Antena 1.

Narcisa Iorga – Eu nu sunt de acord cu abordarea aceasta că dacă a trecut un an și ceva nu mai putem interveni. Tocmai pentru că este vina noastră ar trebui să ne asumăm acest lucru și să luăm decizii. Propun somație publică și vreau să subliniez faptul că vina ne aparține nouă că nu am discutat acest lucru până acum.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • CNA ul asta de ce mai exista? a, pardon ! Trebuie sa existe ! Cum altfel pot fi pedepsiti si cum altfel li se poate pune pumnul in gura celor care demasca si acuza pe bravul nostru presedinte corect si cinstit si pe bravii, corectii, cinstitii si capabilii lui "colaboratori finantatori " ? Rusine sa va fie CNAistilor!
  • Fata, ...presedintele CNA a fost votat recent de catre Parlament, in care majoritatea o are USL, daca nu stiai...deci nu Basescu e la conducere...iar ce vina are RCSul ca nu te inteleg...
  • Bai cum sunt astia de la CNA. Acum s-au gasit sa analizeze ei toata treaba asta. Si CNA si RCS-ul sunt niste institutii care merita inchise pentru cat monopol vor sa aiba asupra noastra.Basescu conduce faimosul consiliu, iar CNA-ul executa ordinele.
  • Hai ca deja cartile au fost date pe fata. Stim cu toti ca institutia cna e condusa de basescu. El da directivele, iar cna ul le executa ca atare. fara discutie
  • foarte tare, dupa un an intreg si-a amintit CNA-ul despre problema asta, in realitate se stie cine este conducator la CNA, de la Cotroceni vin temele
  • Nu inteleg de ce se discuta abia acum - ce explicatie a dat CNA!? si apropo, linsajul mediatic la care fost supus Cristoiu la Antena 3, sesizat la CNA, cind se va discuta...peste 20 de ani!?

Trimite un comentariu