Skip to main content

Atmosferă încinsă la Jurnalul. Redactorul şef adjunct, demis după o dispută cu Tucă

 

jurnalul national

Situaţie tensionată ieri în redacţia Jurnalul Naţional. Mai mulţi angajaţi ai publicaţiilor au vrut să facă un protest pentru că nu şi-au mai luat salariile de mai bine de trei luni. Discuţia aprinsă dintre Marius Tucă, directorul Jurnalului, şi angajaţii nemulţumiţi s-a lăsat cu demiterea Gabrielei Antoniu, redactor-şef adjunct al publicaţiei.

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, vestea că urmează să fie un protest l-a nemulţumit pe Marius Tucă, care a venit în redacţie şi le-a spus angajaţilor că cine nu mai e dispus să muncească fără bani poate să plece. El a mai precizat că nu va mai da termene legate de momentul când vor intra banii.

Gabriela Antoniu, pentru paginademedia.ro: „Am plecat din cauza neplăţii salariilor în ciuda tuturor promisiunilor că situaţia se va rezolva”.

Zona de print a trustului Intact a trecut prin mai multe schimbări în ultima vreme. Jurnalul TV şi-a încetat apariţia săptămâna trecută. În plus, revista Income a fost închisă la jumătatea acestei luni.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Florin
    nu va mai chinuiti, dragi jurnalisti, FALIMENTUL va asteapta
  • Adina Adina
    Angajatii nu sunt ai SC Editura Intact, ci ai SC Intact Publishing, o firma noua, care s-a facut acum vreun an jumate, pentru a salva ce mai era de salvat. Partea interesanta e ce s-a intamplat asta toamna, cand s-a pus problema fie a micsorarii (substantiale) a salariilor, fie a trecerii pe contract de drepturi, exclusiv, si multi au facut asta in JN, pentru ca au rate si copii de crescut si micsorarea salariilor i-ar fi afectat foarte mult. De cand cu schimbarea, s-a mai platit o singura data salariul, si atunci cu saptamani de intarziere, dupa care... haloimas. Ar pleca oamenii, dar nici drept la somaj nu mai au, iar pana nu-si gasesc un loc de munca sigur, care sa nu-i poarte in continuare ca pe o frunza in vant, raman (inca) acolo, cu speranta ca intr-o zi isi vor primi salariile restante. Nu pot nici sa se planga prea tare, caci au niste contracte de drepturi care le inchid gura - vezi povestea lui Ciutacu, care nu v-a vorbi de rau fostul lui patronat, ca sa nu fie amendat cu 5000 de euro pentru fiecare plangere facuta. Poate ca Ciutacu si-ar permite amenda, dar necajitii aia care au salarii de 1200-1800 de lei pe luna (si aia neprimiti) nu prea cred ca-si pot permite sa plateasca amenzi pentru ca... isi cer drepturile. Are cineva nevoie de un ziarist de calitate? Cunosc vreo 3-4 foarte buni, muncitori si capabili, la JN, care ar vrea sa iasa din marasmul asta...
  • un roman un roman
    Tuca asta, nu face nimic la Jurnalul. E pus acolo de Felix, pt ca a spus ce nu trebuie la tv. Un mare minus in trustul Intact, e ca se pun oameni incompetenti, pe posturi cheie. Si ei raman acolo, indiferent, de ce se intampla. Mi se pare, mai mult decat retard, acest lucru.
  • nyko nyko
    *stufos, lor nu tai si traiesti nu trainesti. Ultima oara cand scriu de pe touch, ma jur.
  • nyko nyko
    @dorina Nu, stiu ca esti surprinsa dar nu sunt. Daca nu ai 20 de ani si ai un cv stufost nu vrea nimeni sa te cheme la un interviu, pentru ca se tem toti ca poti sa vrei mai mult de 800-1000 de lei pe luna, mai bine te ignora. Aia care angajeaza vor interni cate 3-6 luni pe an, care sa vina minim 8 ore pe zi si sa se prefaca gratis ca sunt angajatii tai. Si sunt exigenti ca si cum tu deja ar trebui sa le ghicesti gandurile, si pe ale concurentilor daca se poate. Zicea cineva de jurnalul ca traineste numai din mediafax. Experiment> deschideti intr-o fereastra b1.ro si in una agerpres si spuneti ce observati. Eu am observat o singura stire care NU E de la agerpres, ceva cu MRU, si nu mai zic ca stiri de azi-dimineata la ei pe site sunt postate dupa ora 8 seara. Ca si cum ar avea un singur angajat. E criza, toti vor trafic si bani, dar interviuri si reportaje nu mai vrea nimeni sa faca, sunt scumpe.
  • dorina dorina
    E trist sa ai un asemenea sef.descalificant. si pentru oamenii care accepta doar pentru ca se tem ca nu.si vor mai gasi de lucru. chiar nu mai sunt slujbe in tot bucurestiul care sa aiba legatura cu scrisul? sau e dulcea resemnare romaneasca? Un asemenea sef ar trebui sa ramana singur.
  • matei_a matei_a
    nu-l da nimeni jos pe Tuca de acolo, niciodata. mai degraba inchid pravalia decat sa-l schimbe pe el.
  • Reporter Reporter
    Asa cum un antrenor se retrage sau e demis cand echipa evolueaza dezastruos, asa si un director de ziar ar trebui sa plece, draga Marius Tuca, cand publicatia e la pamant! Atitudinea ta de neam prost, imbogatit de pe urma colegilor tai, este jalnica. Faptul ca ti-ai tras o poza de autist neinteles si faci pe poetul nu te califica prea mult in ochii nostri. Esti vnovatul numarul unu, Marius, accepta asta. Ar trebui sa ai decenta sa te retragi in ceasul al 12-lea si sa-ti vezi de carciuma pentru ca prietenia ta cu Miki Spaga a contat enorm pentru a obtine locatia pe care sa construiesti Taverna Sarbului, careia o simpla cautare prin colectia JN si pe site arata cata reclama mascata i-ai facut pe carca lui Felix. Tu, Dan Constantin, Ciutacu, Sorin Stoian si Matiescu sunteti principalii gropari ai acestui ziar care e atat de prost incat traieste exclusiv din Mediafax si din ciordeli de pe net.
  • mira mira
    Serios @maria?! Intereseaza-te de cate ori s-au redus lefurile la Jurnalul si cu cate procente? Iti spun eu de 3 ori, si cu 20-25%. Ii plangi pe cei de la GSP?! Intr-adevar managementul nu se compara, dar nu ii plange ca nu o duc asa de Rau! Bravo lor!
  • maria maria
    In trustul lui voiculescu e jale. La gazeta s-au redus lefurile cu 10 % si se anunta masuri si mai dure anul viitor
  • jean jean
    păi se pare că au rămas mulți proști dispuși să muncească fără bani :)
    înseamnă că au averi nejustificate, nu?
    sau sunt doar proști și umili?...
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    "cine nu mai e dispus să muncească fără bani poate să plece" Baaaaaaaaaai, voi realizati unde a ajuns angajatorul rroman? Nicaieri in lume un patron nu-si permite sa faca asa ceva, nici in cel mai salbatic capitalism, ca-i dau sindicatele si tribunalul peste bot. Cum va bateti joc de oameni!
  • parerea mea parerea mea
    Din ce stim, Editura Intact, cea care este proprietarul si editorul JN, este in insolventa. De aceea deducem ca acesti oameni sunt angajatii Editurii ( sau asa ar trebui, imi cer scuze daca gresesc), ca atare singurul care ii poate da afara este lichidatorul numit de instanta. Si tot el trebuie sa sa se ingrijeasca ca angajatii sa-si primeasca salariile. Iar daca nu le poate achita, atunci este obligat a-i dea afara si sa ceara lichidarea.
    Am toata compasiunea pentru angajatii neplatiti.Multi au familii, copii de crescut, chirii si rate l banca.
    In acelasi timp, ar trebui ca partea de management editoriala, in frunte cu Tuca si recent demisa duduie, sa-si asume acest esec. Editiile omagiale inchinate tovarasului felix si marelui detinut politic nastase nu aveau cum sa genereze profit decat in imaginatia unor nepriceputi.
  • alina alina
    Pai sa cotizeze Taverna Sarbului... ca la cum te fura acolo ar avea de unde; e pentru o cauza nobila, ca sa zic asa...
  • pani pani
    iar fiica moguluiui a conditionat cateva casa de productii sa "cotizeze" la jurnalul national . adica sa cumpere niste cheestii de mii de euro cu care jurnalul a ramas in stoc. si unii au cotizat ptr ca au vrut contracte cu antena.

Trimite un comentariu

sus