Skip to main content

Codruţ Marta, urmărit internaţional, cere la CNA să renunţe la postul de radio pe care îl deţine. Poliţia a intrat pe fir

 

CNA_29_ian_09_050

Publicitate

ACTUALIZARE. La scurt timp după ce s-a discutat la CNA cazul  lui Codruţ Marta, Poliţia Muncipiului Bucureşti s-a autosesizat şi a cerut Consiliului predarea întregii documentaţii.

Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF Sorin Blejnar şi care a fost dat în urmărire internaţională din 2012, a cerut CNA, prin împuternicire, cedarea unui post de radio pe care îl deţine în Arad către o altă societate.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat o solicitare primită de la societatea Glasul Aradului SRL de cedare a licenţei audiovizuale a postului de radio Glasul Aradului către societatea Joi Media Enterprise SRL.

Potrivit documentelor depuse la CNA, asociaţii societăţii Glasul Aradului SRL sunt: Twenty Two Media SRL (50%) şi Marta Codruţ Alexandru (50%). Asociaţii Twenty Two Media SRL sunt: Roţiu Dan-Alex (52,4%) şi Ivan Alexandru (47,6%).

Laura Georgescu, preşedintele CNA:

"El are regim de urmărire generală, trebuie să anunţăm nişte foruri, nişte organe. Domnul Marta Codruţ are un statut special în acest moment în România. Suntem obligaţi să respectăm legile ţării pe teritoriul căreia ne desfăşurăm activitatea."

Până la momentul difuzării acestei ştiri, CNA nu a luat o decizie în acest caz.

"În data de 04 martie 2013, la Biroul Licenţe al CNA, s-a primit de la dl. Adrian Burduşa, împuternicit al administratorului S.C. Glasul Aradului S.R.L., dl. Buzna Gabriel, dosarul privind solicitarea de cedare a licenţei audiovizuale care cuprindea: Hotărârea nr. 2/26.10.2012 care făcea vorbire de reprezentarea d-lui Codruţ Marta prin dl. Adrian Marta în baza procurii speciale atestate sub nr. 02/23.01.2012 şi Hotărârea nr. 1/22.02.2013 unde s-a aprobat cesiunea în lipsa d-lui Codruţ Marta. (...) În şedinţa de astăzi, 07.03.2013, la momentul discutării acestei solicitări de cedare a licenţei audiovizuale, Preşedintele CNA a verificat dacă există avizul Serviciului Juridic pe dosar şi a constatat că exista doar menţiunea că societatea S.C. Glasul Aradului S.R.L. figurează cu obligaţii de plată la buget în valoare de 73.000 de lei şi, în plus, că nu au fost sesizate organele abilitate, având în vedere că dl. Codruţ Marta este urmărit naţional şi internaţional", se arată într-un comunicat al CNA.

Cu privire la solicitarea Poliţiei, iată ce spune un articol din Legea audiovizualului:

“Consiliul este obligat să sesizeze autorităţile competente cu privire la apariţia sau existenţa unor practici restrictive de concurenţă, a abuzului de poziţie dominantă sau a concentrărilor economice, precum şi cu privire la orice alte încălcări ale prevederilor legale care nu intră în competenţa sa”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus