Skip to main content

EXCLUSIV. Evenimentul zilei și Capital au de azi și un CEO: omul de afaceri Marian Dușan

 

marian-dusan

Publicitate

EXCLUSIV. Editura Evenimentul zilei și Capital are un nou CEO: Marian Dușan, care vine din zona de business. El va conduce operațiunile celor două publicații, împreună cu Virgil Munteanu, care ocupă funcția de director executiv al companiei.

Până astăzi, Dușan era și un colaborator al săptămânalului Capital, unde publica comentarii pe teme social-economice.

Dușan vine din zona de business și va avea un mandat de patru ani la conducerea celor două ziare. Va intra și în acționariat? Va susține și financiar publicațiile?

"Nu spun nu. Sunt gata să mă implic și financiar, dacă este nevoie, dar nu am avut nicio discuție în acest sens", a declarat Marian Dușan în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

"Ne propunem să ajungem principalul jucător de pe piața ziarelor din România, dar cu creșteri în trepte", a adăugat el.

"Chiar dacă direcția generală a pieței este online-ul, noi ne vom concentra, în continuare, și pe zona de print", a completat Dușan.

Cine este Marian Dușan: de la intermediere de produse la Combinatul Siderurgic Călărași

Marian Dușan s-a născut pe 5 aprilie 1979, este licențiat în Drept și în Științe Politice, și are un master în Psihologie Politică și Leadership in Administrație.

Marian Dușan a povestit în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, care a fost traseul profesional:

La 18 ani, în 1997, a înființat la București firma BAD Com - Baza de Aprovizionare Desfacere București. "Intermediem vânzarea de diferite produse, de la anvelope și acumulatori, la materiale de construcții. Luam marfa pe datorie, direct de la producători și o vindeam mai departe", povestește Dușan. "O luam pe încredere și, după o lună, scoteam și profit și le duceam banii înapoi."

Unul dintre parteneri era Combinatul Siderurgic Călărași, pentru care a ajuns să furnizeze diverse materiale. La începutul anilor 2000, a ajuns unul dintre principalii creditori ai combinatului. "Aveam mulți bani de încasat de la ei, pentru materie primă și materiale", spune el. Așa a ajuns ca, în 2002, să preia la privatizarea pe un euro ce a mai rămas funcțional din combinat: Uzina de reparații. La 22 de ani a devenit managerul Combinatului Siderurgic de la Călărași.

În 2007, vinde combinatul pentru o sumă de ordinul milioanelor de euro către concernul Martifer Donasid și pleacă în SUA.

Peste ocean, spune el, a intrat în fonduri de investiții, în special pe zona de tehnologie. În prezent, este CEO la grupul de investiții PTK Capital (New York), orientat pe proiecte din piețele Braziliei, Rusiei, Indiei, Chinei și Africii de Sud.

În 2011, a pus bazele Romanian Business Accelerator, o asociație ce își propune „să accelereze mersul în businessul românesc”, după cum declară Dușan pe blogul său.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • O doamne!
    Pe omul acesta il caut de multi ani ! Fiind patronul firmei Reepstel Calarasi ne-a luat 30000 euro in avans pentru executia unei structuri metalice. Comanda nu a fost facuta niciodata. Am recuperat cu greu 20000 euro apoi a disparut. L-am cautat peste tot si iata ca a aparut.
  • bai, suntei cu capul! asta e un escroc. stateau creditorii pe la usa repstil cu saptamanile, unii au intrat si-n greva foamei. e un escroc patentat! un penal. ce combinat siderurgic a condus el? alo, balamucul? 112? 911? sa va spalati cu el pe cap!
  • A slabit mult domnu'Dusan.Ultima oara la Calarasi a falimentat societatea de langa Siderurgic.A scapat de dosarele penale?Rezultatul vi-l spun eu de acum Faliment.Dupa ce a trombonit ani bune pe toata lumea cu italienii lui si aventurile de-o noapte,dupa cateva dosare penale inclusiv cu Finantele publice a revenit fresh.Bun asa dar eu sriu ca mai sunt destule datorii restante.Revenim ca devine interesant.
  • Eu sunt ruda cu el, dar asta nu implica nimic. Marian ce a facut si si-a facut,a facut singur.
    Mult succes, esti orgoliu familiei!
  • Felicitari Marian cred ca toata lumea apreciaza cv-ul si parcrsul unui tinar in mediul de afaceri care inseamna in primul rind un cost important din viata unui adolescent, eu cred ca este timpul sa iesi la rampa opiniei publice. Eu stiu ca esti modest dar opinia publica trebuie sa afle ca pe linga cariera si expertiza ta in mediul de afaceri se mai adauga si activitatea caritabila pe care o sustii in mediul serviciului umanitar.
  • "La 22 de ani a devenit managerul Combinatului Siderurgic de la Călărași". Fratilor, aveti timp sa credeti asemenea bazaconii? Daca da, atunci spor la treaba voastra!

Trimite un comentariu