Skip to main content

Telegraful de Prahova nu a mai apărut azi din cauza neplății salariilor

 

Sursa foto: Telegrama.ro
Sursa foto: Telegrama.ro

Publicitate

PROBLEME ÎN PRESA LOCALĂ. Cotidianul Telegraful de Prahova nu a mai apărut astăzi pe tarabe, din cauza situaţiei tensionate din interiorul instituţiei media, care înregistrează datorii uriaşe către salariaţi, scrie Telegrama.ro.

Din cauza neplăţii salariilor cu lunile, mai mulţi angajaţi au decis, ieri, să nu se mai ocupe de editarea publicaţiei, lăsând conducerea societăţii în situaţia de a nu mai avea ce să trimită la tipar, potrivit unor surse neoficiale din interiorul trustului Alpha TV - Telegraful.

Cu privire la această situație, angajaţii au fost instruiţi să anunţe că problema a fost cauzată de o pană de curent, mai scrie Telegrama.ro.

Angajaţii trustului media din Ploieşti au desfăşurat, în ultimele luni, mai multe proteste spontane, ajungându-se, de curând, inclusiv la un boicot al celor care lucrau în regia de emisie a televiziunii.

În luna februarie, jurnaliștii postului local Alpha TV și ai ziarului Telegraful de Prahova atrăgeau atenția, într-un memoriu către parlamentarii care reprezintă județul, asupra salariilor neplătite de câteva luni, după cum paginademedia.ro a scris aici.

În februarie, 27 de foşti sau actuali angajaţi au semnat o scrisoare deschisă în care au dezvăluit că au ajuns cu patru salarii în urmă. Această situaţie se adaugă la datoriile istorice acumulate în perioada 2011-2012, când oamenii - mulţi dintre ei între timp plecaţi la alte instituţii media - au ajuns cu şapte salarii în urmă.

De altfel, între foştii salariaţi şi firmele care au deţinut Alpha TV Ploieşti şi Telegraful de Prahova există cel puţin zece litigii în instanţă, care se adaugă la mult mai multe plângeri către Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova.

În primăvara anului trecut, colectivul de la Telegraful de Prahova a părăsit în bloc trustul, din cauza problemelor cu banii, şi a lansat cotidianul Telegrama, în prezent singurul membru BRAT din judeţul Prahova, cu un tiraj de 3.000 de exemplare pe ediţie.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • oricum ziarul nu mai era bun de nimic. noii scriitori erau varza-ori vechi si fara chef, ori noi si fara experienta. pierderea este insa pentru judetul prahova-au ramas foarte putine ziare care sa tina piept ticalosiilor, asa cum se intampla in urma cu cativa ani.

Trimite un comentariu