Skip to main content

Trei posturi de știri amendate pentru imagini cu elevi întreținând relații sexuale

 

CNA

Publicitate

Posturile de știri România TV, Realitatea TV și B1 TV au fost amendate pentru imaginile difuzate în timpul zilei cu elevi făcând sex în școală. Este vorba de mai multe ediții ale știrilor, difuzate în luna februarie cu doi elevi filmați în timp ce făceau sex în toaletă.

În plus, la amenda postului România TV a intrat și două ediții ale știrilor din 20 martie în care au fost difuzate imagini, filmate cu telefonul mobil, în care doi elevi întrețineau relații sexuale pe terenul de sport al liceului unde învățau. Deși imaginile erau blurate, se putea vedea că aflau în ipostaze intime.

Christian Mititelu, membru CNA, a comentat dur știrea difuzată de România TV – „Aceasta nu este o știre. Nu are ce căuta într-un buletin de știri. S-a dat o licență televiziunilor, ele trebuie să dea la un anumit standard imaginile. Se pot da imagini filmate cu telefonul mobil doar dacă este o chestiune de interes public. Dacă niște elevi se filmează că au o activitate sexuală nu este de interes public. Rămâne și problema repetitivității. Dacă o imagine este proastă de ce trebuie dată de 20 de ori?

Unii reprezentanți ai CNA s-au arătat deranjați și de faptul că România TV a difuzat știrea respectiva chiar la o zi după ce Consiliul discutase problema difuzării imaginilor cu sex în școli.

Cristina Trepcea, membru CNA: „Mi se pare extraordinar mai ales că, cu o zi înainte, am avut o atitudine foarte clară în acest sens. Mie mi se pare că m-au luat la mișto, ca să-mi arate că nu am nicio putere.

Cristina Trepcea a comentat dur și felul în care Realitatea TV a ales să prezinte știrea cu elevii care s-au filmat în timp ce întrețineau relații pe terenul de sport. Postul de știri a pus pe fundalul știri coloana sonoră din Love Story. „Mie mi se pare foarte grav că la Realitatea s-a dat coloana sonoră a filmului Love Story. Este o temă plină de romantism și optimism”, a precizat Cristina Trepcea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Pacat ... Se promoveaza numai violenta si incultura ... si ce e mai rau este ca asta cauta lumea sa vada ...
  • „Mie mi se pare foarte grav că la Realitatea s-a dat coloana sonoră a filmului Love Story. Este o temă plină de romantism și optimism”, a precizat Cristina Trepcea.

    Tanti Cristina, matale ai văzut "lăvstori" ? De ironie ai auzit ?
    Unele programe au content sexual EXPLICIT, vezi accesdinrect, capatos, mămăruță, etc. Cu alea cum rămâne ? Cine le amendează ?
    N.B. Nu sunt de acord cu modul în care se prezintă astfel de știri, nu sunt de acord cu faptul ca se prezintă astfel de *știri.

Trimite un comentariu