Skip to main content

10 Aprilie. CNA recomandă posturilor radio-TV să promoveze campania de informare privind revizuirea Constituţiei

 

CNA_29_ian_09_050RECOMANDARE CNA. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) recomandă televiziunilor şi radiourilor să difuzeze materialele de promovare a campaniei de informare publică cu privire la procedurile de revizuire a Constituţiei României, scrie Mediafax.

Publicitate

Parlamentul a informat Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la faptul că, în cadrul procedurilor de revizuire a Constituţiei, Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României a decis crearea Forumului Constituţional, se spune într-un comunicat postat pe site-ul CNA, semnat de Laura Georgescu, preşedintele Consiliului. Astfel, Consiliul Naţional al Audiovizualului, în calitatea sa de garant al interesului public, recomandă posturilor de radio şi de televiziune participarea la campania menţionată, "prin difuzarea materialelor de promovare aferente în regim de campanie de interes public, având în vedere importanţa unei dezbateri ample cu privire la principalele probleme legate de Legea fundamentală care guvernează societatea românească şi faptul că tema revizuirii Constituţiei este un subiect de interes public deosebit". CNA recomandă posturilor radio-TV să promoveze campania de informare privind revizuirea Constituţiei


GRIVCO ARE UN NOU PREŞEDINTE. Mihai Georgescu, cel care a condus operatiunile Wrigley pe piata locala timp de 21 de ani, este noul vicepresedinte al grupului Grivco (Grupul Industrial Voiculescu si Compania), un grup romanesc in care majoritar este omul de afaceri Dan Voiculescu si din care fac parte companii de productie, agricultura si media, inclusiv Intact Media Group, scrie Wall-Street.ro.

Georgescu va coordona strategia si dezvoltarea zonei de bunuri de larg consum a grupului.
Mihai Georgescu, fostul sef al Wrigley, numit vicepresedinte al Grivco, grupul lui Dan Voiculescu


AUDIENŢA PRIMULUI EPISOD HANNIBAL. Primul episod al serialului Hannibal, difuzat luni seara pe canalul AXN, a fost urmărit în medie de 71.000 de telespectatori (0,7% rating urban), scrie Forbes România. Filmul a beneficiat de o intensă campanie de publicitate, ajungând să fie promovat până şi pe cutiile de ambalaj de la Jerry's Pizza.

Personajul principal al noului serial de pe AXN este Hannibal Lecter, cel care a fost interpretat de Anthony Hopkins în lungmetrajul Tăcerea mieilor (Premiul Oscar pentru cel mai bun film în 1991). În serial, personajul psihiatrului Hannibal Lecter este interpretat de actorul Mads Mikkelsen, iar Hugh Dancy îl interpretează pe Will Graham, un psiholog criminalist FBI.

Primul episod „Hannibal” (difuzat luni, la ora 22:00) a avut o audienţă medie de 71.000 de telespectatori din mediu urban. Aproape 66% au fost femeie, iar 28,2% au fost persoane cu vârste între 25 şi 34 de ani. Serialul „a atins” şi publicul mai tânăr, 18 – 24 de ani: 13,4%. Grupa cu vârste între 35 şi 44 de ani a fost reprezentată în proporţie de 13,8%. Cum a debutat serialul „Hannibal” la AXN?


EURONEWS ARE CANAL PE YOUTUBE. Postul de televiziune Euronews a anunţat că şi-a lansat propriul canal pe YouTube, intitulat Euronews Knowledge, consacrat temelor ştiinţifice, scrie Mediafax.

Euronews Knowledge este unul dintre cele 13 canale originale selecţionate în toamna anului 2012 pentru a fi difuzate pe YouTube.
Lansat în limba engleză, Euronews Knowledge va furniza mai ales informaţii despre spaţiu şi alte discipline ştiinţifice, propunând emisiuni tematice săptămânale.
EURONEWS îşi lansează propriul canal pe YouTube, EURONEWS KNOWLEDGE


UN JURNALIST RUS, VICTIMĂ A UNEI AGRESIUNI, A DECEDAT. Jurnalistul rus Mihail Beketov, victimă a unei agresiuni violente comisă în 2008, la doi ani după asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, a murit la vârsta de 55 de ani, determinându-i pe apărătorii libertăţii de exprimare să denunţe starea de impunitate care domneşte, după părerea lor, în Rusia, scrie Mediafax.

Redactor-şef al unei publicaţii din Khimki, un oraş de la periferia moscovită, Mihail Beketov, care a lansat o serie de acuzaţii de corupţie la adresa proiectului controversat de construire a unei autostrăzi, apărat de administraţia locală, a fost în urmă cu patru ani victima unei agresiuni violente, comisă de persoane necunoscute, informează AFP.

Devenit hemiplegic după mai multe luni petrecute în comă, având amputate câteva degete şi un picior, incapabil să vorbească, Mihail Beketov a murit luni, la vârsta de 55 de ani, fără să mai apuce finalizarea anchetei.
Jurnalistul rus Mihail Beketov, victimă a unei agresiuni violente, a murit


CREŞTERE EXPLOZIVĂ A STRÂNGERII DE FONDURI PE INTERNET. Finanţarea de proiecte şi a unor companii tinere prin apeluri lansate pe internet pentru strângere de fonduri ("crowdfunding") a cunoscut o creştere explozivă anul trecut, potrivit unui studiu publicat de cabinetul de cercetări de piaţă Massolution, citat de Mediafax.

Aproximativ 2,7 miliarde de dolari au fost investite astfel în 2012, o cifră care reprezintă o creştere cu 81% faţă de 2011. Din această sumă, "partea leului" (95%) a revenit Americii de Nord (1,6 miliarde de dolari) şi Europei (945 milioane de dolari).

Acest tip de finanţare participativă are toate şansele să continue să progreseze, pentru a ajunge la peste 5 miliarde de dolari în acest an, potrivit directorului general al companiei Massolution, Carl Esposti.
CROWDFUNDING, o nouă tendinţă pe internet: Metoda strângerii de fonduri online a cunoscut o creştere explozivă

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tbancu tbancu
    Petrisor, uite aici un eveniment media: http://www.newyorkfestivals.com/winners/2013/index.php?country=ROMANIA&d=m

    ce zici, se califica stirea pentru site-ul tau?.... sau, daca nu e de la pro nu conteaza!!!

Trimite un comentariu

sus