Skip to main content

5 Aprilie. Top 10 filme româneşti cu cei mai mulţi spectatori plătitori din toate timpurile. Nea Mărin conduce

 

Nea-Marin-secvente ro

Sursa foto: secvente.ro
Publicitate

CEI MAI TARI ÎN SPECTATORI. Filmul Nea Mărin Miliardar, cu Amza Pellea în rolul principal, rămâne până azi filmul românesc cu cei mai mulţi spectatori plătitori din toate timpurile, scrie Forbes România. Conform datelor de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), pelicula regizată de Sergiu Nicolaescu a totalizat 14.642.114 de spectatori plătitori.

Pe locul doi în Top 10 filmele româneşti cu cei mai mulţi spectatori plătitori se situează filmul „Păcală”, cu Sebastian Papaiani în rolul titular. Pelicula regizată de Geo Saizescu a avut premiera pe 11 martie 1974 şi avea să înregistreze 14.632.114 de spectatori plătitori.
Top 10 filme româneşti cu cei mai mulţi spectatori plătitori din toate timpurile


COTE DE PIAȚĂ. În martie, televiziunile generaliste au avut o cotă de piață de 50,73% la nivel urban (all day), în timp ce stațiile de știri „au tăiat” 13,16 procente, potrivit Forbes România. Televiziunile pentru copii și tineret au deținut o cotă de 6,54%. Cota canalelor care nu sunt înscrise în sondajele de audiență a fost de 12,92%.

Jumătate din piața TV, la nivel urban, a fost deținută de programele celor 12 televiziuni generaliste (inclusiv stațiile publice TVR 1 și TVR 2), înscrise în sistemul de măsurare a audienței, realizat de Kantar Media.
Cum se împarte piața TV între posturile generaliste și stațiile de nișă?


PESCARII ȘI VÂNĂTORII LA TV. Televiziunea PV TV, dedicată nișei de pescuit și vânătoare, a avut în prima lună de prezență în sondaje o audiență medie de 2.000 de telespectatori pe minut la nivel urban (all day), conform măsurătorilor Kantar Media, scrie Forbes România. PV TV este cel mai nou membru al Asociației Române de Măsurare a Audienței (ARMA) și beneficiar al măsurătorilor de audiență TV.
Câți pescari și vânători s-au uitat la televiziunea PV TV?


RAPORT. Jurnaliștii ce relatează informații eronate riscă să fie sancționați cu amenzi sau chiar cu excluderea din breaslă, conform unui raport întocmit la cererea Comisiei Europene, scrie DailyBusines.

Chiar dacă raportul care propune astfel de sanctiuni a fost întocmit la cererea Comisiei Europene, în urma unei analize a situației mass-media din întreaga Europa, Ioana Avădani, director executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), consideră că nu trebuie sa îl privim ca o intenție a instituției comunitare.
Media abuzivă sau cu botniță? Dreptul la imagine vs libertatea presei

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu