Skip to main content

Curtea de Apel a respins cererea lui Dan Diaconescu: OTV rămâne închis

 

Sursa foto: Libertatea.ro
Sursa foto: Libertatea.ro

Publicitate

Curtea de Apel Bucureşti a decis că OTV va rămâne închis. Instanţa a respins cererea de anulare a hotărârii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) privind retragerea licenţei de emisie a OTV, anunţă Mediafax. Decizia poate fi contestată la instanţa supremă.

Avocaţii firmei de avocatură Fenechiu-Savu şi Asociaţii, care reprezintă societatea Ocram Televiziune, au depus în 23 ianuarie la Curtea de Apel Bucureşti o cerere de anulare a deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului din 22 ianuarie privind retragerea licenţei de emisie a OTV.

Avocaţii lui Dan Diaconescu au depus şi o cerere de suspendare provizorie a deciziei CNA până la rămânerea irevocabilă a solicitării de anulare a acesteia. Cererea a fost respinsă de instanţă în 31 ianuarie. Decizia Curţii de Apel Bucureşti în cazul solicitării de suspendare provizorie a fost contestată la instanţa supremă, urmând ca recursul să fie judecat în 12 aprilie.

Cum au motivat avocaţii cererea de anulare: 

  • "Primul motiv este acela că amenzile vechi au fost contestate, iar faptul că ele, contestaţiile, au fost respinse definitiv după deschiderea procedurii, chiar dacă erau amenzi prealabile, şi prin urmare datoria era dinaintea procedurii, nu ne permitea să le plătim", au arătat avocaţii OTV.
  • Al doilea motiv, susţin avocaţii OTV, este legat de faptul că hotărârea a fost luată de un Consiliu constituit nestatutar. "Pentru că preşedinta CNA (Laura Georgescu - n.r.) a fost validată în ziua când s-a dat suspendare. Nici măcar nu fusese publicată în Monitorul Oficial numirea ei. S-a publicat a doua zi. Ea nu era preşedintele CNA. Iar faptul că ei au optat pe varianta semnării documentelor de către vicepreşedintele CNA, care era legal, este o pură ficţiune, pentru că şedinţa a fost condusă de un preşedinte nestatutar, motiv pentru care şedinţa respectivă este nulă", au spus aceleaşi surse.
  • Al treilea motiv menţionat în cele două documente este acela că faptele pentru care s-a dat respectiva decizie "nu sunt descrise în niciun fel". "Decizia CNA este nemotivată. Are o pagină", au afirmat avocaţii OTV.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • LIV LIV
    DECIZIE POLITICA SI NU DEMOCRATIE daca este de vina patronul otv-ului sa plateasca. dar nu cu inchiderea otv.
  • cristi cristi
    Ce scuze penibile au si astia. Cica a fost decizia scrisa doar intr-o pagina. Pai normal, s-a scris exact ce era esential. Asa se intampla si cu textul amenzilor, e dat intr-o pagina, unde se explica clar ce s-a incalcat. Probabil Diaconescu se astepta sa se faca un roman cu 5.000 de file, pe baza deciziei. La fel si cu amenzile alea.. prima data a spus ca n-a putut sa le plateasca pt. ca firma care administreaza OTV era in insolventa. Apoi cand s-a lamurit ca de fapt, se pot plati amenzi chiar daca esti in insolventa (dovada fiind RealitateaTV), a dat-o la intors cum ca au fost contestate. Daca erau contestate si se dovedea ca au dreptate, in 5 ani de zile se dadea o decizie prin care erau anulate. Dar ele au ramas neatinse de ani buni, dovada ca nici nu le-a pasat de ele, pana cand nu s-a inchis postul. Acum s-au trezit si ei sa vina cu tot felul de manevre ca sa-l readuca pe resuscitatul asta pe sticla. Aceeasi chestie penibila si pt. motivul 2. S-a semnat de catre vicepresedinte, si nu de presedinte. Ce e ilegal in asta ?! Pt. sobolanul Diaconescu si gasca lui de ratoni, daca presedintele nu apare ca fiind oficial, ceilalti membrii sunt egali cu 0, nu pot lua nicio masura.

    Oricum.. Chiar daca, sa zicem ca prin absurd, va castiga pe 12 aprilie, tot nu are cum sa emita. Licenta lui a expirat la 1 aprilie. Si tot la CNA va trebui sa revina pt. una noua.
  • Iulia Iulia
    Ma intreb, Dan Senzationescu nu are bani destui ca sa-si repare dantura? Nu stie ca si ea face parte din "cartea de vizita" a unui om de afaceri(asa cum ii place sa se considere)? Degeaba are bani daca nu are grija de infatisarea lui.
  • Constantin Constantin
    Multumesc doamne ,ca mi ai ascultat ruga!!Si mai da doamne sa nu mai vad pe D.Senzationescu, decat la alte televiziuni si acolo doar invitat !!

Trimite un comentariu

sus