Skip to main content

Emil Hurezeanu prezintă o emisiune la Digi World

 

_MG_6014Analistul politic Emil Hurezeanu va prezenta, în fiecare luni, emisiunea “Digipedia” la canalul de documentare Digi World. Noua emisiune, care este o prefață a documentarelor de pe Digi World, va începe să fie difuzată din 8 aprilie.

Publicitate

Emil Hurezeanu:

”În fiecare săptămână voi modera o "postfață" a unui film documentar, mai precis un talk show de interpretare, de însoțire și contextualizare a filmului. E vorba de documentare cu teme politice și istorice. Invitații mei din studio vor fi cei mai buni, deci nu neapărat și cei mai cunoscuți experți ai fenomenului documentat în prealabil.
Din preocupările mele de jurnalist au facut mereu parte analiza comparată diacronică, istorică. Avem nevoie de informații și integrarea lor în spații culturale și istorice împrospătate, pentru a înțelege mai bine ce ni se întâmplă acum și aici, în România. Altminteri ne resemnăm cu acvariul micilor descoperiri ale Americilor periferice și gâlcevile parohiale, senzationale, dar deseori defective de semnificații reale.”

Primul invitat în ediția din 8 aprilie a emisiunii „Digipedia” va fi șeful serviciului român de informații, George Maior. Alături de Emil Hurezeanu acest va aborda tema terorismului internațional.

“Am observat ca românii colaborează la filmele altora, ZDF, BBC sau History, cu actori, cameramani și exterioare. Am fost surprins să-l văd, bunăoară, pe Vlad Radescu, interpretul de altadată al lui Ciprian Porumbescu, în cea mai modernă și interesantă serie documentară de istorie a Germaniei, în rolul lui Otto von Bismarck. Avem nevoie de mai multe documentare decât de talk showuri, e clar”, spune Emil Hurezeanu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • @marius, esti anti RCS sau ce?
  Uite, iti mai spune unul, care nu-i decat un telespectator ce se uita 90% din timp la canale de genul: Discovery devenise un rahat, nu-mi aratau decat a mia oara cum pescuiesc unii crab in marea Bering (sau Barentz, cum vrei sa-i zici) si cum se bat unii sa liciteze spatii de depozitare ... DigiWorld, Life, NG (+variantele HD) si BBC Knowledge imi ofera muuulte seriale interesante. Uite un exemplu: doar seria Life a lui David Attenborough (google the name daca nu stii cine e!) are o valoare deosebita, unde mai pui ca e difuzata HD. Asa ca mai lasa-ne frate ca nu suntem toti pupincuristi ai RCS, unii dintre noi chiar apreciaza ce emisiuni difuzeaza.
  PS: sunt foarte curios cand te-ai uitat tu ultima oara la un documentar de pe canalele discutate mai sus. Si daca te-ai uitat spune-mi te rog cum se chema sau macar despre ce era vorba! Merci.
 • nu sunt postac RCS si nici platit de ei,ci incerc sa subliniez ca existe si altenative mai bune,decat Discovery,pentru ca sincer sa iti spun m-am saturat sa tot vad atatia plangaciosi dupa Discovery,cand ai internetul la dispoztie si poti vedea toate programele Discovery fara nici o problema!
 • Prietene, am vazut ca stai si postezi acelasi comentariu la mai multe articole. Esti postac platit de RCS sau care-i smecheria? mai lasa-ne cu vrajelile si vezi-ti de treaba ta...
 • eu fiind la RCS,nu ma plang pentru c prind Discovery pe net si nu pierd nimic.
  De cand nu mai e pe RCS,imi place doar Orase in sectiune,de pe Discovery,ca program nou,in rest sunt reluari si reluari.Suplineste BBC Knowledge si Digi World,lipsa programelor Discovery
 • e pe drak,te bucuri ca nu esti decat un analfabet,asa ca taci nu mai vb,programele discovery erau mult mai interesante decat ce ne-a bagat rds.
 • La cele mai bun post documentar la ora actuala.Documentare de nota 10. Intr-un final ma bucur ca a disparut Disc.

Trimite un comentariu