Skip to main content

Laura Georgescu, președintele CNA, acuzată că ar fi emis un act ilegal

 

CNA

Publicitate

Trei membri CNA au reacționat printr-un comunicat după o recomandare publicată pe site-ul instituției de către Laura Georgescu, președintele CNA. Potrivit anunțului publicat de Laura Georgescu, CNA recomandă posturilor să promoveze campania de informare privind revizuirea Constituției.

Cei trei membri CNA - Narcisa Iorga, Valentin Jucan și Florin Gabrea - spun că astfel de recomandări nu pot fi emise în numele instituției decât dacă subiectul este discutat în ședință publică și numai dacă trece de votul consiliului.

Recomandarea emisă de către preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului Laura Georgescu către radiodifuzori este ilegală şi, în cel mai bun caz, una cu caracter personal, nicidecum una în numele C.N.A”, se precizează în comunicatul semnat de Narcisa Iorga, Valentin Jucan și Florin Gabrea.

De cealaltă parte, Laura Georgescu respinge acuzațiile.

"De la ultima modificare a Codului audiovizual, din 24 februarie 2011, s-a stipulat, la secţiunea 10, că campaniile de interes public nu au nevoie de avizul Consiliului, fiind considerate campanii non-comerciale, şi se dau exact criterii pe care trebuie să le îndeplinească.

Ca atare, toate campaniile realizate în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, de tipul alertă în vreo anumită ţară, cu Poliţia Rutieră sau cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, au avut următorul traseu în Consiliului Naţional al Audiovizualului începând cu anul 2011. Se face o adresă care se distribuie tuturor radiodifuzorilor şi se recomandă, lăsând la latitudinea acestora, dacă să promoveze campania respectivă sau nu", a spus Laura Georgescu, pentru Mediafax.

Ea a mai spus că Parlamentul României, forul care tutelează Consiliul Naţional al Audiovizualului, a trimis Consiliului solicitarea referitoare la înfiinţarea Forului Constituţional, cerând CNA să o popularizeze în rândul radiodifuzorilor. "Biroul de presă al CNA a realizat adresa în care a comunicat conţinutul solicitării de la Parlament, rămânând la latitudinea radiodifuzorilor dacă o dau sau nu, dacă o pun în aplicare sau nu", mai spune Laura Georgescu.

Comunicatul integral, în continuare: 

"Recomandarea emisă astăzi de către preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului Laura Georgescu către radiodifuzori este ilegală şi, în cel mai bun caz, una cu caracter personal, nicidecum una în numele C.N.A.

Art 15 din Legea audiovizualului prevede că deciziile, recomandările şi instrucţiunile C.N.A. se adoptă în şedinţa de plen a Consiliului, cu 6 voturi şi în prezenţa a cel puţin 8 membri. Recomandarea transmisă radiodifuzorilor în numele C.N.A. pentru a populariza campania de informare cu privire la revizuirea Constituţiei nu a îndeplinit aceste prevederi legale.

Pentru actualul C.N.A., dominat de USL şi UDMR (8 membri din 11) nu ar reprezenta absolut nicio problemă ca o tema politică să devină decizie a C.N.A. Suntem convinşi că recomandarea de azi nu are alt scop decât acela de îmbuna spiritele politice din Parlamentul României, mai ales după ultima faptă ilegală a preşedintelui C.N.A, aceea de a falsifica decizia de modificare a Codului audiovizual. Prin acest nou demers nu a făcut decât să agraveze situaţia în care se află."

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu