Skip to main content

PREVIZIUNI ZenithOptimedia: Piața de publicitate globală, 518 miliarde de dolari în acest an

 

televizorCheltuielile  de publicitate la nivel mondial vor crește cu 3,9% în 2013, ajungând la 518 miliarde de dolari, până la sfârșitul anului, potrivit unor esimări ale ZenithOptimedia.

Publicitate

Această creștere este susținută de piețele în dezvoltare, care potrivit ZenithOptimedia vor crește cu 8,2%, în timp ce piețele mature (America de Nord, Europa de Vest și Japonia) vor avea o creștere de doar 1,8%

Publicitatea online susține creșterea cheltuielilor de publicate.

Publicitatea pe Internet este cea care a furnizat cea mai mare creștere a cheltuielilor, datorită inovațiilor tehnice, cum ar fi o mai bună măsurare a expunerii la reclame, mai mare localizare, și integrarea cu dispozitive mobile.

ZenithOptimedia estimează că publiciatea online va crește în 2013 cu 14,4%, în timp ce media tradițională va crește cu doar 1,6%. Agenția mai estimează că în 2015 cheltuielile cu publicitatea online vor fi mai mari decât cheltuielile cu publicitatea în print.

Cea mai mare creștere este înregistrată de piațele din America Latină, Europa Centrală și de Est și Asia Centrală, având o creștere de circa 10% pe an între 2012 și 2015. În ciuda acestei creșteri rapide, America de Nord rămâne piața care contribuie cel mai mult la creșterea globală a cheltuielilor de publiciate. Între 2012 și 2015, ZenithOptimedia estimează că această piață va contrinui cu 28% din 76 de miliarde de dolari care vor fi adăugate la cheltuielile globale pentru publiciate.

Schimbări în topul primelor zece țări cu cele mai mari cheltuieli pentru publiciate

Potrivit previziunilor ZenithOptimedia, Statele Unite, Japonia, China și Germania vor rămâne pe primele poziții în topul țărilor cu cele mai mari cheltuieli de publiciate.

Australia și Coreea de Sud vor fi pozițiile 8 și respectiv 10. Regatul Unit al Marii Britanii va coborâ de pe poziția a cincea pe poziția a șasea, Franța va coborâ de pe locul șapte pe locul nouă, iar Canada va ieși din top 10. Canada va urca pe poziția a cincea iar Rusia se va muta de pe locul 11 pe locul șapte.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu