Skip to main content

REACȚIE. Asociația jurnaliștilor din Ungaria critică prima pagină din ProSportul de sâmbătă

 

coperta pro sport

Publicitate

Asociaţia jurnaliştilor sportivi din Ungaria a trimis organizației omonime din România o reacție dură referitoare la coperta din ediția de sâmbătă a ziarului ProSport, ce și-a dorit a fi una de încurajare pentru echipa de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Coperta de sâmbătă, care a avut titlul Prima pagină făcută de români, a avut o serie de mesaje de la români pentru echipa Oltchim, dar și un colaj de imagini în care apar sportive românce ținând tricoul Anitei Görbicz, jucătoarea-cheie a echipei Gyor.

„Gazetarii sportivi din Ungaria au primit şocanta informaţie despre modul în care unul dintre ziarele sportive din România, Prosport, a prefaţat primul meci al semifinalei Vâlcea - Győri ETO din Liga campionilor la handbal feminin. Pe prima pagină atleţi români de renume aruncă, dispreţuiesc şi rup tricoul Anitei Görbicz, jucătoarea de clasă mondială din echipa ungară”, se arată în mesajul jurnaliștilor din Ungaria.

Ce spune Pro Sport:

 Lucian Lipovan, redactor-șef Pro Sport: “Amploarea pe care au dat-o colegii noștri din Ungaria unei fotografii scoase din context este exagerată. Noi am susținut echipa din România, fără cea mai mică intenție de a ofensa echipa adversă. A fost o simplă glumă. Pentru a evita orice interpretare le-am transmis scuze maghiarilor, prin intermediul presei din țara vecină, și am retras articolul de pe site, pentru că în nicio clipă intenția nu a fost de a jigni pe cineva. Ba din contră, în ProSport au fost mai multe articole elogioase la adresa echipei din Gyor și întotdeauna am îndemnat la respect fața de adversari și fair play, nu mai departe de meciul Ungaria - România din urmă cu mai puțin de o lună”

Mesajul integral, în continuare:

Gazetarii sportivi din Ungaria au primit şocanta informaţie despre modul în care unul dintre ziarele sportive din România, Prosport, a prefaţat primul meci al semifinalei Vâlcea - Győri ETO din Liga campionilor la handbal feminin. Pe prima pagină atleţi români de renume aruncă, dispreţuiesc şi rup tricoul Anitei Görbicz, jucătoarea de clasă mondială din echipa ungară

Întrucât este foarte important pentru noi ca ungurii şi românii să poată trăi împreună şi în paşnică vecinătate, să-şi dezvolte relaţiile de prietenie, noi am fost bucuroşi să constatăm că meciul din Arena Bucureştiului a fost disputat sportiv, iar atmosfera una paşnică. Cu toate acestea, noi nu putem accepta metoda utilizată de Prosport, întrucât ea nu respectă valorile sportului ci este bazată pe ură şi pe profanarea echipei adverse. Este oarecum contrar normelor gazetăriei şi eticii.

Este important să notăm că în această batjocoritoare situaţie noi nu dorim să vedem mai mult decât ceea ce este de fapt, astfel încât nu credem că exprimă o atitudine anti-ungară. Protestăm doar în calitatea noastră de jurnalişti şi ca oameni obişnuiţi, şi sperăm sincer ca şi colegii români să cenzureze astfel de metode peiorative.

coperta pro sport

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Dle.Lipovan,tot ce publicati,se afla la nivelul lipsei de bun simt.Eu unul am un an si jumatate cind nu mai citesc de la voi si de la "fratii" intru' lipsa de educatie,gsp.Tot ce aflu despre voi,e de la criticile,celor care nu va mai suporta.Jenant,penibil,oribil,golanesc,mirlanesc,cam acesta va este stilul.
  • Dl Lipovan bate campii si se acopera de penibil. Ce "simpla gluma", ce "fotografie scoasa din context"?! Nu mai incerca mai baiete sa ne prostesti in fata! Pai se vede clar ca in pozele alea Constantina Dita arunca tricoul lui Gorbicz si Nicoleta Grasu e cu picioarele pe el. Daca ungurii ar fi facut asta cu tricoul lui Hagi, tot incurajare ar fi fost? E de mirare ca aceste mari sportive romance au acceptat asemenea porcarie. O mizerie, asta e presa sportiva de la noi.

Trimite un comentariu