Skip to main content

REACŢIE. Asociaţia jurnaliştilor din Ungaria critică prima pagină din ProSportul de sâmbătă

 

coperta pro sport

Publicitate

Asociaţia jurnaliştilor sportivi din Ungaria a trimis organizaţiei omonime din România o reacţie dură referitoare la coperta din ediţia de sâmbătă a ziarului ProSport, ce şi-a dorit a fi una de încurajare pentru echipa de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Coperta de sâmbătă, care a avut titlul Prima pagină făcută de români, a avut o serie de mesaje de la români pentru echipa Oltchim, dar şi un colaj de imagini în care apar sportive românce ţinând tricoul Anitei Görbicz, jucătoarea-cheie a echipei Gyor.

„Gazetarii sportivi din Ungaria au primit şocanta informaţie despre modul în care unul dintre ziarele sportive din România, Prosport, a prefaţat primul meci al semifinalei Vâlcea - Győri ETO din Liga campionilor la handbal feminin. Pe prima pagină atleţi români de renume aruncă, dispreţuiesc şi rup tricoul Anitei Görbicz, jucătoarea de clasă mondială din echipa ungară”, se arată în mesajul jurnaliştilor din Ungaria.

Ce spune Pro Sport:

 Lucian Lipovan, redactor-şef Pro Sport: “Amploarea pe care au dat-o colegii noştri din Ungaria unei fotografii scoase din context este exagerată. Noi am susţinut echipa din România, fără cea mai mică intenţie de a ofensa echipa adversă. A fost o simplă glumă. Pentru a evita orice interpretare le-am transmis scuze maghiarilor, prin intermediul presei din ţara vecină, şi am retras articolul de pe site, pentru că în nicio clipă intenţia nu a fost de a jigni pe cineva. Ba din contră, în ProSport au fost mai multe articole elogioase la adresa echipei din Gyor şi întotdeauna am îndemnat la respect faţa de adversari şi fair play, nu mai departe de meciul Ungaria - România din urmă cu mai puţin de o lună”

Mesajul integral, în continuare:

Gazetarii sportivi din Ungaria au primit şocanta informaţie despre modul în care unul dintre ziarele sportive din România, Prosport, a prefaţat primul meci al semifinalei Vâlcea - Győri ETO din Liga campionilor la handbal feminin. Pe prima pagină atleţi români de renume aruncă, dispreţuiesc şi rup tricoul Anitei Görbicz, jucătoarea de clasă mondială din echipa ungară

Întrucât este foarte important pentru noi ca ungurii şi românii să poată trăi împreună şi în paşnică vecinătate, să-şi dezvolte relaţiile de prietenie, noi am fost bucuroşi să constatăm că meciul din Arena Bucureştiului a fost disputat sportiv, iar atmosfera una paşnică. Cu toate acestea, noi nu putem accepta metoda utilizată de Prosport, întrucât ea nu respectă valorile sportului ci este bazată pe ură şi pe profanarea echipei adverse. Este oarecum contrar normelor gazetăriei şi eticii.

Este important să notăm că în această batjocoritoare situaţie noi nu dorim să vedem mai mult decât ceea ce este de fapt, astfel încât nu credem că exprimă o atitudine anti-ungară. Protestăm doar în calitatea noastră de jurnalişti şi ca oameni obişnuiţi, şi sperăm sincer ca şi colegii români să cenzureze astfel de metode peiorative.

coperta pro sport

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stefan2 Stefan2
    Dle.Lipovan,tot ce publicati,se afla la nivelul lipsei de bun simt.Eu unul am un an si jumatate cind nu mai citesc de la voi si de la "fratii" intru' lipsa de educatie,gsp.Tot ce aflu despre voi,e de la criticile,celor care nu va mai suporta.Jenant,penibil,oribil,golanesc,mirlanesc,cam acesta va este stilul.
  • Ghimpele Ardelean Ghimpele Ardelean
    dar uite inca o dovada ca astia is nebunii rau de tot
    http://www.cotidianul.ro/detinut-roman-omorat-in-bataie-de-doi-politisti-ungari-211022/
  • un roman un roman
    Dl Lipovan bate campii si se acopera de penibil. Ce "simpla gluma", ce "fotografie scoasa din context"?! Nu mai incerca mai baiete sa ne prostesti in fata! Pai se vede clar ca in pozele alea Constantina Dita arunca tricoul lui Gorbicz si Nicoleta Grasu e cu picioarele pe el. Daca ungurii ar fi facut asta cu tricoul lui Hagi, tot incurajare ar fi fost? E de mirare ca aceste mari sportive romance au acceptat asemenea porcarie. O mizerie, asta e presa sportiva de la noi.

Trimite un comentariu

sus