Skip to main content

VIDEO. YouTube are variantă de România

 

Dan Bulucea_landscape

Publicitate

YouTube a anunțat astăzi noua variantă de platformă pentru România. Varianta autohtonă va afișa cele mai vizionate și mai populare videoclipuri locale, potrivit reprezentanților companiei. YouTube.ro este văzută și ca o platformă pentru creatorii de conținut, difuzori, agenții de publicitate și branduri.

În plus, YouTube a încheiat un acord de licențiere cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, care să permită artiștilor obținerea de venituri de pe urma vizualizărilor.

Dan Bulucea, country manager Google România: „Numeroși membri ai comunității globale YouTube deja vizionează conținutul românesc. Lansarea versiunii locale a YouTube va deschide noi oportunități pentru creatorii talentați din țară, aceștia vor putea fi descoperiți mai ușor, atât în România cât și oriunde în lume. Utilizatorii vor avea acces mai ușor la conținutul fabricat în România”.

Primii parteneri cu care YouTube a bătut palma au fost Roton, Cat Music, Hahaha Production, MediaPro Music și TVR. Aceștia au decis să publice pe YouTube conținut propriu.

„YouTube.ro oferă posibilitatea utilizatorilor a avea acces încă din pagina de start la clipuri locale, cele mai vizualizate în România și care au creșterea cea mai importantă în perioada respectivă”, a mai spus Dan Bulucea.

Damien Viel, head of video and branding sales development SEEMEA, Google: „Cine vrea să vadă conținut de pe youtube.com, poate să o facă și acum, așa cum cineva din America de Sud poate să vadă conținut optimizat pentru România”.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • La recomandari apar de regula videoclipurile pe care le vizitati... La mine apar Tudor Gheorghe, Melodii populare, Melodii Bizantine si un videoclip Vama si unul al Andrei.
  • Am intrat pe youtube varianta romaneasca si ai dreptate:inna si andra la recomandari.Schimbat pe worldwide si jegurile au disparut ca prin minune.
  • Cea mai mare prostie posibila ! Lansarea unei versiuni romanesti pt. YouTube. De acum cocalarii vor avea propriul loc de intalnire, iar prima pagina va fi FULL de recomandari cu Connect-R, Inna, Salam, sau mai stiu eu ce gunoi local. Deja mi-e scarba.
  • Iti multumim ca ne-ai semnalat aceasta problema. Vom transmite mai departe firmei care se ocupa de administrarea site-ului nostru. Toate cele bune!
  • Foarte frumos clipul! :)


    @Am si eu o problema cu site-ul vostru. De fiecare data cand intru pe site, Shockwave Flash da crash. :) Am incercat varianta cu reinstalarea insa degeaba. Ce e de facut?

Trimite un comentariu