Skip to main content

30 Mai. Matematică la TVR: 80 de șoferi vor lucra pe cele 140 de mașini pe care conducerea vrea să le cumpere

 

tvrPREA PUȚINI ȘOFERI LA TVR. În şedinţa de ieri a Consiliului de Administraţie s-a hotărât începerea negocierilor pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile destinate construcției unei clădiri dedicate arhivei TVR și pentru digitalizarea ei, scrie Evenimentul zilei.

Publicitate

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, a declarat că parcul auto al TVR are nevoie de o “împrospătare”, precizând că există bani în acest sens în bugetul estimat al televiziunii publice în 2013.

Şeful TVR nu precizat însă cine va conduce aceste maşini având în vedere că în TVR lucrează 101 șoferi, din care 20 sunt pe mașini speciale (care, dsng etc). Deci, din cei aproximativ 80 de șoferi (din care unii lucrează în două schimburi) vor deservi cele 140 de mașini pe care conducerea executivă vrea să le cumpere.
Matematică la TVR: 80 de șoferi vor lucra pe cele 140 de mașini pe care conducerea vrea să le cumpere


TELEJURNALUL ARE CEI MAI BĂTR NI TELESPECTATORI. Programul informativ Telejurnal – ora 20 de la TVR1 a avut o audiență medie de 535.000 de telespectatori pe minut (2,8% rating național), în intervalul 1 ianuarie – 19 mai 2013. Este al treilea program ca audiență națională, după Știrile Pro TV și Observator. Are cel mai în vârstă public dintre toate emisiunile de știri, scrie Forbes.

Circa 15.610.000 de telespectatori unici au urmărit cel puțin un minut din Telejurnalul de la ora 20, în perioada amintită. Indicatorul Reach, care arată numărul de indivizi distincți ce au vizionat cel puțin un minut acest program, este apropiat de cel al Observatorului de la Antena 1 (15.948.000).
Din totalul telespectatorilor, 57,1% au vârste de peste 55 de ani. Aproximativ 37% au trecut pragul de 65 de ani. Este programul informativ cu publicul cel mai bătrân.
Românii mănâncă știrile pe pâine: Telejurnal – TVR1, ora 20


GOOGLE, CEL MAI MARE PROPRIETAR MEDIA DIN LUME. Google a devenit cel mai mare proprietar media din lume, din punct de vedere al veniturilor derivate din publicitate, potrivit celui mai nou clasament realizat în acest sens de rețeaua internațională de media ZenithOptimedia și citat de HotNews.ro. Corporația a depășit precedentul deținător al acestui titlu, furnizorul american de servicii de televiziune prin satelit DirecTV. Google depășește, în clasament, alți coloși media precum News Corporation, The Walt Disney Company, Comcast și Time Warner. Potrivit clasamentului "Top 30 Global Media Owners", principalii proprietari de Internet media - Google, Facebook, Microsoft și Yahoo! - au generat, în 2011, venituri de 49,2 miliarde de dolari, peste jumătate din totalul de 77 de miliarde de dolari cât s-a cheltuit pentru publicitate pe Internet în lume.
În "Top 30 Global Media Owners", ZenithOptimedia definește veniturile media ca toate veniturile ce derivă din afaceri care sprijină publicitatea, nu doar veniturile directe din publicitate.
Google devine cel mai mare proprietar media din lume - clasament ZenithOptimedia


6 MILIOANE DE ROMÂNI AU CONT PE FACEBOOK. La aproape opt luni de când Facebook atingea în România 5 milioane de conturi, rețeaua socială este la mică distanță de a număra 6 milioane de români, conform datelor Facebrands, instrument de măsurare informații pe cea mai mare rețea socială din lume, scrie Wall-Street.ro.
Deși parte din deciziile companiei au fost și sunt controversate după listarea la bursă în urmă cu un an, se pare că interesul crescut pentru zona de mobile, lansarea de noi facilități precum și apetitul românilor pentru împărtășirea de fotografii a€“ în detrimentul Twitter a€“ a dus la o evoluție rapidă a rețelei în țară. În prezent, conform Facebrands, Facebook are 5,99 milioane utilizatori în România.
Aproape 6 milioane de români au cont de Facebook: cât va mai dura însă creșterea?


FIREFOX PENTRU SMARTPHONE. Mozilla va lansa prima versiune Firefox destinată smartphone-urilor, primele aparate dotate cu noul sistem de operare open-source urmând să intre la vânzare, pe pieţe cu economii în dezvoltare, în jurul lunii iulie, la un preţ de sub 100 de dolari, a anunţat compania, scrie Mediafax.

Noul sistem de operare nu este destinat pieţelor din Statele Unite, Europa Occidentală sau Asia, strategia Mozilla fiind să ţintească ţările cu economii în dezvoltare.
Astfel, primele telefoane cu sistem Firefox vor fi disponibile în următoarele luni în Europa cumpărătorilor din Ungaria, Muntenegru, Polonia, Serbia şi Spania, iar în America Latină utilizatorilor din Brazilia, Columbia, Mexic şi Venezuela.
Mozilla lansează prima versiune a sistemului Firefox pentru smartphone-uri

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • aplauze!
    TVR nu produce, deocamdata (!), o ceapa degerata, dar vrea 140 masini!!!!!!!!

    nu pute niciun obraz???...normal ca nu.
  • Matematica din TVR nu este chiar asa de complicata.

    Masinile sunt conduse si de oameni care nu sunt angajati ca soferi. Corespondentii Jurnalului TVR au dublu rol, fie cameramani - soferi, fie reporteri - soferi.

Trimite un comentariu