Skip to main content

Agenţia Associated Press denunţă o "intruziune masivă" a administraţiei SUA

 

Sursa foto: dcnews.ro
Sursa foto: dcnews.ro

Publicitate

Agenţia de presă americană Associated Press a denunţat luni o "intruziune masivă şi fără precedent" a Departamentului Justiţiei din Statele Unite, care ar fi confiscat în secret desfăşurătoarele telefonice pe două luni ale agenţiei şi ale unor jurnalişti, scrie Huffington Post.

Directorul agenţiei, Gary Pruitt, i-a trimis o scrisoare secretarului Justiţiei Eric Holder, în care afirmă că nu există "nicio justificare posibilă pentru o astfel de colectare de comunicaţii telefonice". În scrisoare i-a solicitat secretarului Justiţiei să înapoieze agenţiei înregistrările şi să distrugă orice copie a acestora.

Într-o ştire, agenţia precizează că datele telefonice strânse fără ştirea sa se referă la un articol publicat în mai 2012 în legătură cu o "operaţiune a CIA în Yemen, care a împiedicat în primăvara lui 2012 un complot al Al-Qaida ce avea ca scop detonarea unei bombe într-un avion cu destinaţia Statele Unite".

Gary Pruitt afirmă în scrisoare că apelurile vizate acoperă o perioadă de două luni, la începutul lui 2012, pe 20 de linii telefonice, fixe şi mobile, atribuite agenţiei sau jurnaliştilor săi.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus