Skip to main content

Burse în valoare de 2.500 de euro pentru Jurnalism pe probleme de sănătate mintală

 

jurnalisti_52523800Centrul Carter (Atlanta, SUA) și Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță ediția românească 2013-2014 a Burselor Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sănătate mintală.

Publicitate

Doi jurnaliști români vor beneficia de aceste burse, care le vor permite ca, timp de un an, să realizeze în echipă un proiect mediatic cu scopul de a explora și a aduce în atenția publicului aspecte legate de sănătatea mintală sau de bolile mintale.

Fiecare bursier va primi un sprjin financiar în valoare de 2500 de euro pentru elaborarea proiectului selectat.

"Bursele pentru jurnaliști sunt parte a efortului internațional lansat de Programul de Sănătate Mintală al Centrului Carter pentru a reduce stigmatizarea și discriminarea persoanelor care suferă de boli mintale, precum și pentru eliminarea informației incorecte sau bazate pe stereotipuri", se arată într-un comunicat al CJI.

Bursele presupun participarea la două reuniuni ale bursierilor Rosalynn Carter (la începutul și la sfârșitul proiectului), asistența tehnică din partea Centrului Carter și a CJI pe parcursul realizării proiectului și acces la resursele specifice (inclusiv experți) ale celor două organizații.

Bursele sunt accesibile tuturor jurnaliștilor, indiferent de tipul de media pentru care lucrează (presă scrisă, radio, TV, online), inclusiv jurnaliștilor free-lance. Proiectele pot include investigații, reportaje, analize prezentate sub forma unor pachete multi-media, care să combine textul scris cu imaginea (foto sau video) și/sau cu materialul audio.

Candidații, care trebuie să depună o singură aplicație, comună, trebuie să demonstreze interes față de domeniul sănătății mintale, solide abilități jurnalistice și o bună cunoaștere a limbii engleze. Proiectele trebuie să răspundă unor probleme bine definite și individualizate, să descrie metodologia și instrumentele necesare realizării activităților propuse și să detalieze modul în care vor contribui la reducerea discriminării și stigmatizării persoanelor suferind de afecțiuni mintale.

Dosarele de înscriere trebuie să conțină:

  • curriculum vitae (în limba engleza) pentru ambii membri ai echipei;
  • o scrisoare de intenție comună (in limba engleza);
  • o descriere detaliată a proiectului propus (in limba romana, vezi formularul atasat);
  • un rezumat al proiectului (obiective, activități, mijloace, efectul anti-stigma) (in limba engleza);
  • un portofoliu de articole reprezentative ale candidaților (care pot fi sau nu pe tema sănătății mintale) (in limba romana);

Câștigătorii vor fi anunțați în data de 12 iulie 2013, prin intermediul web-siteului Centrului Carter (www.cartercenter.org). Ei trebuie să fie disponibili pentru deplasarea la Atlanta, la mijlocul lunii septembrie 2013, pentru a participa la reuniunea anuală a bursierilor.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu