Skip to main content

CNA atenţionează posturile care-şi fură startul la ştiri

 

televizor-telecomanda-2Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis somarea posturile Antena 1 şi Pro TV pentru că îşi încep principalele programe informative cu unul sau două minute mai devreme decât cel indicat în grila de programe.

Publicitate

Potrivit unei monitorizări realizate de CNA pe parcursul unei săptămâni, atât Observatorul cât şi Ştirile de la ora 19.00 au început sistematic de la 18.58 sau de la 18.59.

Producţiile încalcă articolul din cod care spune că „radiodifuzorii au obligaţia de a respecta programul anunţat; fac excepţie situaţiile de forţă majoră”.

 Mirela Bomboe, reprezentantul Antenei 1 la CNA: „Vă rugăm să aveţi în vedere că aceste emisiuni de ştiri sunt precedate de emisiuni în direct. Ştirile nu intră la ora 19.00”.

Analiza a fost făcută ca urmare a unei sesizări venite din partea unui telespectator.

Situaţia a fost semnalată şi de paginademedia.ro în urmă cu un an (pe larg, AICI). Potrivit unei monitorizări, ştirile celor două posturi nu au început niciodată la fix în anul 2011. Antena 1 a început ştirile mai devreme de 268 de ori. Pro “i-a luat faţa” Antenei de 93 de ori. În patru cazuri, au început în acelaşi timp dar …nu la 19.00 fix. În aceeaşi perioada TVR 1 a reuşit să respecte începerea programului informativ la ora 19.00.

Citeşte şi: 

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Poti face o sesizare in acest sens la CNA. Legea spune ca se difuzeaza 12 minute de publicitate comerciala. Televiziunile mai completeaza si cu promo-uri de emisiuni, filme etc, care nu sunt comerciale.

    Chiar saptamana trecuta s-a facut o monitorizare pe luna aprilie a reclamelor la televiziuni și nu a fost nicio depășire flagranta.
  • bobi nita bobi nita
    dar de reclame nu spuneţi. că dintr-o oră de film 29 de minute sunt numai reclamă. asta în condiţiile în care legea spune că reclamele nu trebuie să depăşească 12 minute într-o oră. dar acest lucru nu-i interesează.
  • Gabi Gabi
    Astazi si Realitatea a inceput stirile la fara 2 minute. Este un amanunt fara importanta? Care este scopul?
  • gambino gambino
    si pana la urma noi de ce platim pentru cna? care e scopul consiliului asta pana la coada??? e o institutie care mananca banii de pomana cenzurand stirile si lasand toate vagaboantele sa isi arate continutul pe sticla.... vi se pare normal ?
  • Dony Dony
    Am observat si eu ca cel putin stirile de la protv incep mereu intre 18:57-18:58 doar odata am vazut la 18:59 si la fix niciodata.
  • qwertyuiop qwertyuiop
    ...si ar mai fi o emisiune zilnica ce sistematic nu respecta grila de program, dezinformand atat telespectatorii dar si angajatii. Ora de iesire din emisie este 23:15, dar de cele mai multe ori finalul apoteotic este dupa 23:30, de multe ori chiar la ora zero, fara sa se tina cont ca aceeasi echipa tv asigura si emisia Matinalului de a doua zi, de la ora 7 la 11.
  • geo geo
    astia de la CNA puteau sa se autosesizeze de ani buni ptr furarea startului stirilor de la ora 19.00...mai bine ar face ceva cu must carryul pe platformele DTH, ca tot se zicea ca se modifica legislatia prin aprilie...nu ca m-as da in vint dupa Antenele Varanului...
  • rufus rufus
    Corect este "posturile care fura startul" dar la cate greseli face autoarea, imi bat gura de pomana...
  • qwerty qwerty
    nu doar la 19 se intampla acest lucru, ci si la jurnalele de la ora 13. si atunci nu este nicio emisiune in direct inainte, cel putin la ProTV.

Trimite un comentariu

sus