Skip to main content

Compania-mamă a Pro TV pe bursă, la minimul ultimilor 11 ani

 

Capturaţi ecranul complet 13.05.2013 142539.bmp

Publicitate

Compania care operează Pro TV în România, Central European Media Enterprises, listată la bursa NASDAQ a înregistrat o scădere continuă a prețului acțiunilor în ultima perioadă. Compania a ajuns de la începutul lunii mai sub pragul de trei dolari pe acțiune, prag sub care compania nu mai coborâse din 2002.

De la începutul lunii mai, Central European Media Enterprises, care operează companii de media în Bulgaria, Cehia, Croația, România, Slovacia și Slovenia, a fost tranzacționată cu aproximativ 2,7 dolari per acțiune.

Vremurile de glorie ale companiei au fost 2005 - 2008. În perioada boom-ului economic, acțiunile CME au ajuns și la 100 de dolari per acțiune. Vârful istoric a fost atins pe 1 noiembrie 2007, când o acțiune CME era tranzacționată cu aproximativ 120 de dolari.  După această dată, acțiunile CME s-au menținut luni bune deasupra pragului de 100 de dolari.

În 2008, s-au simțit primele ecouri ale crizei ce avea să urmeze. Prețul acțiunilor a avut o scădere constantă. Abia în toamna aceluiași an a avut loc o lovitură puternică.

Pe 1 octombrie 2008, CME a închis la NASDAQ cu un preț de 66 de dolari pe acțiune. În doar 10 zile compania a ajuns la 32 de dolari pe acțiune. Până la sfârșitul lunii acțiunile companiei au coborât la 18 dolari, iar până pe 20 noiembrie la 9 dolari.

Acțiunile companiei au început să-ți revină în primăvara lui 2009, după ce în luna martie acțiunile ajunseseră în jurul a 5 dolari. Din mai 2009 până în iunie 2011, prețurile au evoluat în jurul sumei de 20 - 30 de dolari per acțiune.

În august 2011 compania a intrat din nou în declin. Pe 1 august acțiunile au ajuns la 14 dolari, iar spre sfârșitul aceluiași an prețul s-a înjumătățit. În 2012, acțiunile CME au evoluat în jurul a 5 - 7 dolari.

Evoluția prețului acțiunilor Central European Media Enterprises la Nasdaq în perioada 2002 - 2013

cme bursa 2002 2013

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • totusi se pare ca internetul va distruge televiziunea in viitorul apropiat
    http://itmoldova.com/2013/03/13/nielsen-internetul-omoara-tv-ul/
  • pai acum toti banii se baga in online nu in televiziune. mai devreme sau mai tarziu, televizunea va lua calea printului.
  • Ce-mi place de cititorii ăștia zeloși! Rd, fără sa te uiți pe net, spune repede ce înseamnă NASDAQ! Și încă ceva! Vezi ca varianta corectă e "enterprises", nu "Eneterprises", cum ai scris tu! Și ai pierdut o virgula pe drum. Dar e ok, daca stau sa ma uit cine a scris comentariul, nu? :))
  • "Compania care operează Pro TV în România, Central European Media Eneterprises, listată la bursa Nadaq a înregistrat o ..."
    bursa se numeste NASDAQ, nu nadaq... insa uitandu-ma de cine e scris articolul, e ok...

Trimite un comentariu