Skip to main content

CRP de Ziua Presei: Invocarea crizei este doar o scuză şi un drum înfundat. Jurnalismul trebuie să redevină o forţă! Cum?

 

ziare presa

Publicitate

La mulţi ani inspiraţi de ziua noastră! O urare venită din partea Clubului Român de Presă astăzi, 3 Mai, Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Urare însoţită şi de câteva posibile idei de redresare a presei din România.

“Invocarea în continuare a „crizei”, după câţiva ani nefaşti pentru presă, este un drum înfundat, o abordare negativă şi folosirea sa nu poate fi o scuză pentru incapacitatea de a găsi soluţii de redresare, altele decât tăierile de costuri”, spune Clubul Român de Presă.

„Jurnalismul creativ şi managementul inspirat trebuie să fie căile de relansare ale mass-media”, consideră organizaţia.

Respectarea normelor etice este vitală:

Jurnalismul din România trebuie să redevină acum, nu într-un viitor nedefinit, o forţă şi această stare de fapt trebuie să consacre prin recunoaşterea şi stimularea valorilor individuale, respectarea normelor etice şi a relaţiilor contractuale,” se mai arată în mesajul CRP.

Mesajul integral al Clubului Român de Presă de 3 mai - Ziua Mondială a Libertăţii Presei:

Mass-media româneşti trebuie să se relanseze prin jurnalism creativ şi management inspirat

Jurnalismul creativ şi managementul inspirat trebuie să fie căile de relansare ale mass-media, 3 mai fiind un bun moment simbolic pentru exprimarea publică a acestor obiective.

Invocarea în continuare a „crizei”, după câţiva ani nefaşti pentru presă, este un drum înfundat, o abordare negativă şi folosirea sa nu poate fi o scuză pentru incapacitatea de a găsi soluţii de redresare, altele decât tăierile de costuri.

Jurnalismul din România trebuie să redevină acum, nu într-un viitor nedefinit, o forţă şi această stare de fapt trebuie să consacre prin recunoaşterea şi stimularea valorilor individuale, respectarea normelor etice şi a relaţiilor contractuale.

Sprijinul din partea autorităţilor, acordat în spiritul şi după regulile europene este util, pentru că predictibilităţile financiare şi legislative sunt cele care fac ordine într-un mediu economic încă fragil.

Dincolo de constrângerile realităţii, libertatea de exprimare trebuie apărată prin toate mijloacele decente şi administrată inteligent. În numele său, excesele nu se justifică, după cum şi limitările sunt abuzive.

La mulţi ani inspiraţi de ziua noastră!

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus