Skip to main content

Probleme cu un spot ColonHelp pentru că nu a afișat mesajul „Consultaţi medicul înainte de a urma dieta”

 

timthumbConsiliul Național al Audiovizualului a decis intrarea în legalitate a unui spot pentru produsul Colon Help difuzat în timpul emisiunii Ajutor! Vreau să slăbesc, de pe Prima TV până pe 4 aprilie 2013.

Publicitate

Membrii CNA au luat această decizie întrucât spotul incriminat nu a fost însoțit de mesajul „Consultaţi medicul înainte de a urma dieta”.

Spotul în cauză a fost difuzat într-una dintre pauzele publicitare ale emisiunii și prezintă un reprezentant al ColonHelp care vorbește despre beneficiile produsului.

Emisiunea în cauză a fost discutată de Consiliu ca urmare a unei sesizări venite din partea Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare (PRISA), care semnala mai multe probleme,, printre care și lipsa avertizării „Consultaţi medicul înainte de a urma dieta".

„Considerăm că această avertizare trebuie să apară atât în publicitatea suplimentului alimentar ColobHelp ce este difuzată în această emisiune, cât și pe parcursul emisiunii, deoarece produsul ColonHelp este promovat ca o componentă importantă în procesul de scădere a greutății corporale, iar recomandarea nu este realizată de un profesionist în domeniul sănătății”, se arată în sesizarea PRISA.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu