Skip to main content

Procurorii, în referat: Miza şantajului, un contract de 36 de milioane de euro. Ce i-a spus Alexandrescu şefului de la RCS

 

sorin-alexandrescu-3

Publicitate

Miza şantajului de care Sorin Alexandrescu a fost acuzat a fost un contract de retransmisie 35 de milioane de euro între Antena Group şi RCS&RDS. Mai precis, Alexandrescu voia ca Antena Group să primească pentru retransmisia posturilor sale suma de 0,6 euro, pe lună, pentru fiecare abonat, pe o perioadă de cinci an. Acest lucru s-ar traduce într-un contract ce ar fi adus trustului de presă venituri de 36 de milioane de euro.

Paginademedia.ro prezintă în continuare referatul ce se întinde pe 27 de pagini făcut de procurorii DNA în cazul lui Sorin Alexandrescu, acuzat de şantaj.

Citeşte integral referatul care cuprinde stenogramele AICI: Referat Sorin Alexandrescu - Paginademedia

Din referatul DNA: 

  • În această modalitate, cel în cauză a urmărit să-l determine pe (...) să semneze în numele companiei (...) un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând ANTENA TV GROUP S.A. în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica încasarea unui preţ de 0,6 euro/lunar/abonat.
  • Cu acest prilej, inculpatul ALEXANDRESCU GEORGE SORIN i-a adus la cunoştinţă lui (...) că are în posesia sa un contract încheiat în anul 2009, între S.C. (...), pe de o parte, şi S.C. (...) (al cărei asociat unic este numitul(...)), pe de altă parte, contract semnat de partea vătămată în numele companiei pe care o reprezintă, valoarea totală a acestuia fiind de 3,5 milioane euro.

Precizare: Reprezentanţii DNA au eliminat din textul referatului trimis către presă toate numele proprii din dosar, cu excepţia.

Din interceptări:
Alexandrescu Sorin: „Eu am… eu contractu’! Eu am contractu’! Eu am contractu’. Sunt singurul om care are acest contract în mână!”
(...)
Alexandrescu Sorin: „Domnu’… Crede… Crede… Credeţi-mă… Domnu’(…), credeţi-mă ce vă spun: luptele astea, credeţi-mă, nu sunt bune… nu sunt bune la nimic!
(…): Da domn’e, e banu’, domnu’ SORIN! E bani multi...!”

(…): „Da, da, eu am venit cu rugămintea mea personală, adică, lăsaţi-l dracu’, lăsaţi-mă pe mine în pace la persoana mea, persoana mea, persoana mea! Da.
Alexandrescu Sorin: Da’ nu e, încă o dată, încă o dată noi... eu n-am nimic cu dumneavoastră! Noi am, au fost puse nişte întrebări vis a vis de un material raportat la Companie, nu la dumneavoastră, că dumneavoastră sunteţi...

(…): Adică eu, indiferent ce aveţi cu firma, cu (…)...
Alexandrescu Sorin: Mda, da’, dacă dumneavoastră sunteţi , nu, dar dacă dumneavoastră sunteţi semnatarul acelui document, noi am pus nişte întrebări, noi aşteptăm să, să primim nişte răspunsuri. Dumneavoastră aţi spus că: ,,Domn’e totul, totul e în regulă!” Poate totul e în regulă şi poate că n-am văzut noi ceea ce ar fi trebuit să vedem.”

(...)

  • Alexandrescu Sorin: Staţi aşa! Staţi o clipă să citesc şi eu ce scrie aici! Păi, domn’e, ce scriu oamenii ăştia aicea cred că sunt nişte fapte foarte grave! Sunt foarte, foarte grave treaba asta ! Aţi dat trei milioane cinci sute de mii de euro, cel puţin, aşa arată aicea, unei companii deţinută de(…)! O companie care a funcţionat din 2009 cu credite de opt milioane de euro şi cu pierderi în fiecare an de peste ... ă, trei sute, cinci sute de mii de euro, pierderi în fiecare an! Eu cred că e o treabă care... cel puţin asta văd eu! Şi eu...”
  • Alexandrescu Sorin: „Păi, spune-i-o pe bune! Măi, omul lui Dumnezeu, asta dacă iese, crede-mă ce-ţi spun, în primul rând că vă …[foloseşte un cuvânt obscen]… listarea… Vă …[foloseşte un cuvânt obscen]… listarea asta, ce vreţi să faceţi voi cu fondurile, ţi-o spun clar! V-o …[foloseşte un cuvânt obscen]… total, deci, pe asta v-o …[foloseşte un cuvânt obscen]… total! Crede-mă că…
  • Alexandrescu Sorin: Deci, crede-mă ce-ţi spun, uită-te la mine ce-ţi zic! Eu am lucrat în piaţa de capital nouă ani de zile nu un an! Eu… jumătate dintre ăia la care umblaţi voi la Londra sunt oameni pe care eu îi cunosc! Eu am lucrat în industria asta.
  • Alexandrescu Sorin: Băi, eu ştiu foarte clar treaba asta că sunt oameni pe care eu îi cunosc! Eu am lucrat în zona asta, acţionarii mei au fost englezi! Nouă ani, nu un an! Eu făceam drumuri la Londra cum ne vedem noi aici şi la Viena aveam… am schimbat opt, opt paşapoarte într-un an! Deci, gândeşte-te despre ce vorbim!
  • Alexandrescu Sorin: „Pe (…) va ieşi foarte nasol şi o dată cu asta o să vă tragă şi pe voi! E imposibil să nu vă tragă!

ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Ce logica are răspunsul tau?
    Eu platesc pentru Liga 1 (Digi Sport), pentru a avea televiziune de buna calitate ( cablu la ușa înseamnă costuri enorme pentru companie ((curent, aparatura etc....)) leafa angajaților, programele ( Digi, History Channel , HBO, ProTv, etc...), internet de mare viteza.....
    Toate astea ar trebui sa le avem gratis dupa mintea felixienilor? Insa antena 1 merita 35 mil euro ca arata fundu lui boc, jegu din urechea lui Tufaru, Fernando de la caransebes etc....
  • bipbip bipbip
    Pai da, dar poti sa alegi si altceva decat DigiTv, si nu mai cotizezi la unguri.
  • MirceA MirceA
    Faptul ca tu nu esti de acord cu convingerile politice ale altora nu inseamna ca ei trebuie "scuipati pe strada".
    Ce s-ar intampla daca cei care au votat USL te-ar scuipa pe tine pe strada ?
    Si cei care nu sunt de acord cu tine sa-ti faca exact ceea ce tu vrei sa le faci celor care au alte convingeri decat tine.
    Unde am ajunge in felul asta ? Imagineaza-ti situatia descrisa mai sus. Cei care nu-ti impartasesc parerile sa te trateze asa...
  • MirceA MirceA
    Pe logica ta e valabila si urmatoarea propozitie: vrei, nu vrei, cotizezi la unguri !
    Pentru ca, in momentul in care iti platesti abonamentul la RCS, il platesti pe Teszari.
    Ti se pare corect ?
  • Jet Jet
    Medicamente!!!! Medicamente!!! Cineva sa sara cu medicamentele!!! Relax!
  • ygrec ygrec
    si daca nu ar fi obictiv dna-ul, in acest caz, scopul scuza mijloacele. cati dintre voi nu vreti sa-l vedeti pe vociulescu in catuse? nu la postaci ma refer, voi luati-va banii in continuare, il mai jumuliti o leaca pe prost si bine faceti. sunteti studenti, aveti nevoie de bani. ma refer la cei care chiar au indoieli. cred ca as accepta orice comprromis doar sa dispara voiculescu, badea, gadea din media. de fapt sa nu dispara ci sa primeasca tot ceea ce merita, dispret si rusine, in dictionare sa fie introdusi la cuvantul santaj, amatorism, sfertodoct si vulg. deci nu doar sa ajunga la puscarie, ca si nastase a ajuns, vreau sa fie scuipati pe strada pana si de precupetele din obor, sa-si fereasca parintii copiii si sa le acopere ochii atunci cand trec pe langa badea pe strada, sa-si faca batranele cruce cand aud numele lui gadea, iar ciuvica sper sa ajunga la un azil, unde-i e locul. sper sa se destepte lumea si sa ajunga toti astia in situatia roz descrisa mai sus.
  • George George
    ygrec: Nu e balbait nea Alex asta, ci doar "producatorul" de la DNA a scos anumite cuvinte, sintagme din convorbire, pentru a arata exact cum acestia doresc.

    Evident, ca nu se intelege nimic din textul convorbirii expus mai sus. Cu atat de multe puncte intre subiect si predicat, nu intelegi ce au discutat, si daca intr-adevar e un santaj. Am impresia ca e refrenul unei melodii la cate repetari de cuvinte sunt. DNA, in cazul transcripturilor, e echivalentul unui artist care compune versuri pentru melodii.
  • andrei andrei
    ""Alexandrescu voia ca Antena Group să primească pentru retransmisia posturilor sale suma de 0,6 euro, pe lună""
    Voi intelegeti ca Antena Group vroia sa primeaca de la fiecare abomat suma de 0,6 euro adica peste 3 lei ?
    Vrei nu vrei cotizezi in bugetul antenei (buzunarul lui Felix)
    Disperat dupa bani frate, asa ceva nu am mai vazut....
    De ce au refuzat ca RCS sa faca un pachet separat? fiindca ereau constienti ca nici dracu nu platea pentru rahatul lor de programe.
  • Romanov Romanov
    DNA-ul nu este obiectiv in toata povestea asta! Totul e o frumoasa inscenare!
  • ygrec ygrec
    e balbait?
  • clontz clontz
    Happy "ordonanta" pentru grupul Intact si familia Voiculescu! Aveti acum dovada lacomiei Varanului si familiei lui.

Trimite un comentariu

sus