Skip to main content

RCS&RDS a vândut Digi Slovacia gigantului Deutsche Telekom

 

digiGermanii de la Deutsche Telekom au cumpărat, prin intermediul Slovak Telekom, operaţiunile RCS&RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, din Slovacia, scrie BroadbandTvNews.com.

Publicitate

Deutsche Telekom a declarat că această mișcare vine după câteva luni de negocieri cu compania românească RCS&RDS, care s-au încheiat pe 14 mai. Cu toate acestea, achiziția trebuie aprobată de Oficiul Antimonopol din Slovacia.
După achiziție Digi Slovacia va deveni o subsidiară a companiei Slovak Telekom, dar va fi o entitatele independentă din punct de vedere legal.

Digi Slovacia avea circa 270.000 de abonaţi la serviciile de cablu TV şi internet.

Digi Slovacia este a doua operațiune pe care RCS&RDS o vinde în ultimele luni, operațiunea din Croația fiind cumpărată de Vipnet, companie deţinută de Telekom Austria, la începutul lunii martie.

Prezenţa europeană a RCS&RDS s-a redus la şase ţări, în afară de România, şi anume Ungaria, Cehia, Slovacia, Spania, Italia şi Serbia, în ultimele două ţări funcţionând pe piaţa de telefonie mobilă prin reţele închiriate de la alte companii din pieţele respective.

Cumpărătorul, Deutsche Telekom, controlează indirect în România operatorii de televiziune, internet şi telefonie mobilă Romtelecom şi Cosmote.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Hai mă fi serios. Romtelecom pe dracu. Romtelecom este pe butuci (numărul rezilierilor depăşeşte cu mult numărul contractelor noi, şi spun asta din surse sigure). Nu m-aş mira să şi zboare la propriu de pe satelit la 39E, satelit care a fost cumpărat de Arabi (deja au dispărut toate programele greceşti de acolo).
  • Mai pe scurt Rcs Slovacia cumparat de către Romtelecom (Dolce)

    Deutsche Telekom este cea mai mare companie de telecomunicații
    Compania este prezentă și în România, unde controlează companiile Romtelecom, Cosmote și Germanos[1].
    Sursa wiki

Trimite un comentariu