Skip to main content

Traian Băsescu, Renate Weber şi Crin Antonescu, premiaţi la Cheful Presei

 

Sursa foto: ZiuaVeche.ro
Sursa foto: ZiuaVeche.ro

Publicitate

Traian Băsescu, Renate Weber, SRI şi Crin Antonescu se numără printre cei care au fost premiaţi aseară la Cheful Presei.

Primul premiu acordat la Cheful Presei de aseară a fost "SRI - cel mai puternic trust de presă din România", care a revenit Serviciului Român de Informaţii.

"În 2012, SRI a recunoscut public că a avut un agent infiltrat în redacţia Jurnalul Naţional. În precaritatea în care se zbat companiile media, singura agenţie de presă fără probleme financiare a rămas SRI", a spus Mircea Toma.

Renate Weber a primit premiul "Toţi pumnii noştri", "pentru curajul de a proteja informarea publicului de informatori".

Preşedintele Traian Băsescu a primit premiul "Cură de repaus TV", deoarece "a găsit un nou argument pentru a include presa în rândul vulnerabilităţilor la adresa siguranţei naţionale, demers la care trudeşte deja de trei ani".

Crin Antonescu a primit premiul "Preşedinte Made in China", deoarece "preşedintele interimar Crin Antonescu a tratat libertatea de exprimare, jurnaliştii, serviciile de informaţii şi funcţia de preşedinte de ţară ca pe nişte piese din plastic ale unei jucării numite România, pe care o trânteşti de marginea căruciorului până se împrăştie".

Premiul "Vânat politic în libertate" a fost acordat următorilor jurnalişti: Carmen Valică (România Actualităţi - Bruxelles), Liliana Ciobanu- colaboratoare CNN şi The Economist, Vlad Odobescu - redactor YahooNews, Raul Sanchez Costa - El Pais, Mirel Bran- Le Monde, Valentina Pop - EU Observer, Karl Peter Scwartz - Frankfurter Allgemeine Zeitung şi Keno Versek de la Spiegel.

Premiul "Drepturile mercenarului" i-a fost acordat jurnalistului Dan Badea, care a recunoscut pe blogul personal că ar fi publicat 300 de anchete la comanda patronilor săi de la ziarul Curentul.

Premiul "Gâdea ai televiziunilor" a fost acordat "mogulilor revoluţionari" de la OTV şi Antena 3.

Premiul SPP (Serviciul de Poliţie Politică) i-a fost acordat lui Mihai Bumbeş, din Curtea de Argeş, care a dat în judecată Jandarmeria pentru că i-a hărţuit familia şi vecinii.

Premiul "Victor Ponta" a fost acordat echipei editoriale tvrinfo.ro, pentru publicarea ştirii despre plagiatul lui Victor Ponta.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus