Skip to main content

YouTube va lansa primele canale cu abonament

 

Sursa foto: StirileProTv.ro
Sursa foto: StirileProTv.ro

Publicitate

Google pregătește un serviciu pe bază de abonament pentru unele dintre canalele video ale platformei online de videoclipuri YouTube, în scopul adăugării unei a doua surse de venituri, scrie Le Figaro, care citează Financial Times.

Măsura ar putea fi anunțată cel mai devreme în această săptămână și s-ar putea aplica pentru aproximativ 50 de canale YouTube, potrivit unor surse apropiate situației.

Utilizatorii se vor putea abona la fiecare dintre aceste canale pentru 1,99 dolari/1,50 euro pe luna. Această măsură este valabilă pentru Statele Unite.

Compania de cercetare de piață eMarketer estimează că publicitatea online, pe acest segment, va crește de la 2,93 miliarde de dolari la 4,14 miliarde de dolari în 2013, dar va reprezenta numai 2,4% din cheltuielile totale cu publicitatea în Statele Unite ale Americii.

Canalele de televizune prin cablu și satelit s-au arătat interesate de serviciul pe bază de abonament al YouTube pentru a obține venituri din show-uri mai vechi și programe noi, potrivit unei surse.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu