Skip to main content

Ziarul german Bild introduce plata pentru conţinutul online

 

bildZiarul german Bild, cel mai citit cotidian din Europa, introduce plata parţială pentru conţinuturile sale online din 11 iunie, precum şi un sistem de coduri de acces pentru cumpărătorii versiunii tipărite, scrie Le Monde, care citează un anunț al grupului Axel Springer, care deţine publicaţia.

Publicitate

Site-ul bild.de, până în prezent gratuit, a fost vizitat în martie de 12,3 milioane de persoane.

Cât costă abonamentele lunare?

Din 11 iunie va introduce trei formule de abonament lunar - de 4,99 euro, 9,99 euro şi 14,99 euro - pentru acces, pe internet, tabletă sau telefoane mobile, la anumite articole, fotografii, exclusivităţi, interviuri etc. - o specialitate a publicaţiei.

Cel mai scump abonament lunar va permite accesul la versiunea digitală completă şi cupoane pentru achiziţionarea versiunii tipărite.

Acest tip de formulă cu plata parţială a fost adoptată de un număr din ce în ce mai mare de publicaţii din Germania, care se tem că pierd din ce în ce mai mulţi cititori pntru varianta tipărită.

Această strategie se înscrie în planurile grupului Axel Springer, care deţine şi cotidianul Die Welt şi numeroase reviste, de a atrage venituri mai mari din activităţile online.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu