Skip to main content

11 Iunie. DBV Media House își cere insolvența

 

Sursa foto: DailyBusiness.ro
Sursa foto: DailyBusiness.ro

Publicitate

DBV ÎȘI CERE INSOLVENȚA. Regia de publicitate DBV Media House solicită intrarea în procedura de insolvență, potrivit unui dosar înregistrat luni la Tribunalul București, scrie DailyBusiness.ro.
Înființată în noiembrie 2002, DBV Media House este o regie de vânzări de publicitate, axată pe televiziune și print. Regia a finalizat anul 2011 cu afaceri de 10 mil. lei și un profit net de 250.000 lei.
De asemenea, compania avea în 2011 datorii de 6 mil. lei la creanțe de 7 mil. lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.
Printre televiziunile și publicațiile pentru care regia vindea spații de publicitate se număra OTV, Music Channel, Money Channel, Realitatea TV și revista Tabu.
Brîndușa Vlanga (foto), fost director de vânzări la Pro TV și proprietara DBV Media House, declara recent pentru AdPlayers că, din cauza aplicării Ordonanței 25/2013, "vor rămâne probabil, în viață, marile grupuri de media care vor monopoliza piața și își vor impune condițiile".
DBV Media House își cere insolvența


SCHIMBARE DE POZIȚIE. Două secvenţe televizate ale postului de televiziune Antena 3, difuzate la mai puţin de o lună distanţă, arată o radicală schimbare de atitudine faţă de o cunoscută companie de soft, scrie Adevărul.  Prima secvenţă, un material publicat pe 17 mai în buletinele de ştiri, conţinea un veritabil rechizitoriu la adresa companiei de soft, care avea numeroase contracte cu statul şi ar câştiga licitaţii în mod dubios. Nu exista niciun eveniment imediat care să justifice difuzarea materialului.

Pe 10 iunie, notează AdevărulAntena 3 difuzează un material aparent informativ şi nu publicitar, dar oricum pozitiv, despre serviciile cloud. În material apar însă şi două bannere ale aceleiaşi companii pe care o criticase anterior. Clipul video nu era marcat ca fiind publicitar. Reprezentanţii societăţii de soft au declarat că nu ştiu nimic despre cele două secvenţe video. „Nu-mi aduc aminte de vreo ştire despre noi difuzată în 17 mai. Despre a doua, pot să vă spun că avem, într-adevăr, un clip la Antena 3.

VIDEO Cum operează puterea de convingere a Antenei 3


CINE A FOST ACȚIONAR LA ANTENA GROUP. Antena TV Group SA , implicată în scandalul de şantaj, în care a fost arestat directorul societăţii, Sorin Alexandrescu, a avut ca acţionar până în 2004 o fimă parteneră de afaceri cu Securitatea, scrie Evenimentul zilei.

Este vorba de societatea Crescent Commercial and Maritime (Cyprus) LTD la care a lucrat Dan Voiculescu, ca şef de birou în Bucureşti (1982-1990). Potrivit unui răspuns al Registrului Comerţului, primit de Evenimentul Zilei, Crescent Commercial and Maritime a avut calitatea de asociat la Antena TV Group SA în perioada: 28 mai 1991 până la 14 decembrie 2004.
Totodată, mai scrie EVZ, Dan Voiculescu a pus pe numele Ancăi Gheorghe, fosta sa colegă de la Crescent, mai multe licenţe radio şi TV. Anca Gheorghe deţine licenţele audiovizuale pentru Antena 1, Antena Internaţional, TV Antena 2, TV Antena 4 SA, Radio ZU, Romantic FM, Camina Trust SRL, GSP TV, Bussiness TV şi Top TV.
Umbra lui Nicolae Ceauşescu peste imperiul media al lui Dan Voiculescu. Investiţiile firmei Securităţii în Antena Group! 


OFERTĂ DE LA ROMTELECOM. Romtelecom le oferă noilor săi clienţi, începând de luni, pachete de televiziune, internet şi voce, care includ şi o tabletă Samsung Galaxy Tab P3110 fără niciun cost suplimentar, scrie Mediafax.

Prin intermediul acestei tablete, clienţii au acces la documentare premium BBC Knowledge despre natură, istorie, ştiinţă şi călătorii, până la data de 30 septembrie, cu ajutorul aplicaţiei Dolce Mobile TV for tablets din Google Play şi al codului de acces primit odată cu tableta.
Pachetele Univers includ următoarele abonamente: TV Maxim, cu 117 canale de televiziune prin internet, respectiv 99 pentru cei care folosesc serviciul TV prin satelit, Net, cu până la 100 Mbps şi Voce cu minute nelimitate către diverse destinaţii. Cel mai accesibil astfel de pachet este disponibil la tariful de 90 lei/lună, TVA inclus.
Documentare premium BBC Knowledge şi tablete, pentru clienţii Romtelecom


GOOGLE FACE ÎNCĂ O ACHIZIȚIE. Google este aproape de preluarea aplicației de navigație și informații privind traficul Waze, pentru mai mult de 1 miliard de dolari, a declarat pentru Wall Street Journal o sursă apropiată situației, scrie Wall-Street.ro.
Înțelegerea ar putea fi anunțată în această săptămâna, a adăugat persoana citată.
Anterior, surse apropiate situației afirmau că printre companiile interesate de preluarea Waze s-ar numără Apple și Facebook.
Waze, cu 5 ani de activitate, este disponibilă gratis pe iphone, iPad și smartphone-urile și tabletele cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google.
Achiziție iminentă. Google vrea să cumpere aplicația de navigație și trafic Waze pentru 1 MLD. $

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu