Skip to main content

13 Iunie. Audieri la Senat pentru noua lege a audiovizualului. "Reclama, facturată direct clientului"

 

televizorNOUA LEGE A AUDIOVIZUALULUI: RECLAMA, FACTURATĂ DIRECT CLIENTULUI. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 25/2013 pentru modificarea și completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002 va intra în audieri la Senat, conform programului ordine de zi de miercuri, 12 iunie, scrie DailyBusiness.ro.
"Proiectul legislativ vizează introducerea unor noi reglementări în sensul instituirii cerinței că prețurile oferite de intermediari (agențiile de publicitate) clienților lor care doresc achiziția spațiilor publicitare să fie confirmate în mod obligatoriu în prealabil cu radiodifuzorii, iar obiectul achiziționării menționate să fie plătit direct de către beneficiarul publicității televizate radiodifuzorului", se arată în expunerea de motive.
Astfel, conform proiectului, urmează că "serviciile de achiziționare a spațiului publicitar prestate de radiodifuzori să fie facturate direct clienților, beneficiari ai publicității televizate, iar prețurile oferite clienților de către agențiile de publicitate cu privire la achiziționarea spațiului publicitar să fie în prealabil confirmate în scris de radiodifuzori".
Audieri la Senat pentru noua lege a audiovizualului. "Reclama, facturată direct clientului"


Publicitate

ȘEFUL TVR ÎNGRIJORAT DE SITUAȚIA TELEVIZIUNII PUBLICE DIN GRECIA. Televiziunea publică își exprimă, prin directorul-președinte general Claudiu Saftoiu, îngrijorarea față de închiderea bruscă a televiziunii publice din Grecia. Saftoiu a transmis șefilor de la European Broadcasting Union (EBU), organizație ce reunește radiodifuzorii publici din Europa, o scrisoare în care exprimă sprijinul și simpatia TV pentru jurnaliștii de la ERT Grecia, scrie HotNews.ro. "Această situație poate fi un precedent primejdios pentru echilibrul democratic", arată Săftoiu în scrisoarea sa. El precizează: "După implementarea Programului de redresare economică, Televiziunea Română se află în afara oricărui pericol de natura celui din Grecia".
Șeful TVR, Claudiu Săftoiu, declară sprijinul și simpatia Televiziunii publice pentru jurnaliștii de la televiziunea-soră din Grecia


GUVERNUL GRECESC REORGANIZEAZĂ AUDIOVIZUALUL PUBLIC. Guvernul grec a anunţat miercuri că a fost elaborat un proiect de lege pentru reorganizarea audiovizualului public din Grecia, care va viza "radioul, internetul şi televiziunea", planurile în acest sens fiind prezentate după închiderea intempestivă a posturilor publice ERT, scrie Mediafax.
Acest proiect de lege, care trebuie analizat de cele trei partide din coaliţia guvernamentală şi a fost depus la Parlament pentru a fi adoptat, prevede constituirea unei societăţi publice care va fi deţinută de statul grec, dar care va avea "propria organizare administrativă şi economică" şi va funcţiona sub egida statului, se arată în primul articol din acest proiect de lege.
"Am închis o structură cu o reputaţie proastă şi care a fost concepută într-un mod eronat", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului grec, Simos Kedikoglou, prezentând noul proiect de lege doar în faţa corespondenţilor presei internaţionale, jurnaliştii din Grecia aflându-se într-o grevă de 24 de ore.
Grecia: Guvernul a elaborat un proiect de lege pentru reorganizarea audiovizualului public


DOCUMENTAR DESPRE LANCE ARMSTRONG LA NATIONAL GEOGRAPHIC. Documentarul "Lance Armstrong: Glorie şi decădere", care dezvăluie planul ce a dus la căderea în dizgraţie a celebrului ciclist, va fi difuzat pe 23 iunie, de la ora 21.00, la National Geographic Channel, scrie Mediafax.
"Lance Armstrong: Glorie şi decădere" foloseşte stilul investigativ al seriei "Droguri SRL" şi al francizei "Culise" şi oferă o perspectivă completă asupra a ceea ce a devenit cea mai cunoscută şi mai blamată schemă de dopaj din istoria sportului.
Bazat pe raportul detaliat al Agenţiei Americane Antidoping, documentarul de o oră îmbină mărturiile celor care s-au aflat în preajma lui Armstrong şi cercetează amănunţit cum complotul de dopaj a luat naştere şi cum s-a extins apoi într-un plan complex.
Documentarul "Lance Armstrong: Glorie şi decădere", pe 23 iunie, la National Geographic Channel


ENCICLOPEDIILE BROCKHAUS DISPAR DE PE PIAȚĂ. Grupul media-editorial german Bertelsmann a anunțat că va renunța, progresiv, la celebrele enciclopedii Brockhaus, scrie Wall-Street.ro, care citează AFP.
Într-o prima etapă, vânzarea în sistem "din ușă în ușă" a acestei serii de 30 de volume, realizată de compania ImmediaOne, care are 300 de angajați, va fi întreruptă la jumătatea anului 2014, a anunțat un purtător de cuvânt al grupului Bertelsmann.
În următorii șase ani, clienții vor putea să beneficieze de actualizarea enciclopediilor Brockhaus pe internet.
Grupul media Bertelsmann renunță la enciclopediile Brockhaus

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu