Skip to main content

Adrian Sârbu în primul număr al Jurnalului Național de-acum 20 de ani: „un distins mass median”

 

Capturaţi ecranul complet 07.06.2013 111555.bmp

Publicitate

ANIVERSARE. Părintele Pro TV, Adrian Sârbu, apărea în primul număr al Jurnalului Național, lansat în urmă cu fix 20 de ani. Fotografia, „obținută cu bani grei", este însoțită de  o explicație de senzație: „După ce s-a ocupat de campania FSN în 1990 și s-a implicat puternic în radio și televiziune, Adrian Sârbu și-a propus un obiectiv de maximă importanță: cucerirea Cupei Presei. Acest instantaneu,obținut cu bani grei, ni-l relevă pe distinsul mass-median încă amețit de succes, stingând țigara într-o farfurie cu alune, supt din priviri de o tânără colaboratoare”.

Prima ediție a ziarului a fost postată integral pe jurnalul.ro cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea Jurnalului Național.

În aceeași ediție semna articole, la secțiunea „Delicte, corupție, abuz” și jurnalistul Cristian Sabbagh, acum prezentator al știrilor de la Kanal D.

Capturaţi ecranul complet 07.06.2013 105539.bmp

Ediția aniversară Jurnalului Național de astăzi pune pe prima pagină o poezie, „Suntem aici de 20 de ani”, semnată de Marius Tucă, directorul ziarului. Primul număr a fost lansat pe 7 iunie 1993, condus fiind de Dan Diaconescu.

Vânzările ziarului se situau, în anii 2000 la 70.000 de exemplare pe ediție. În 2004, ziarul a atins apogeul, având o medie de 139.000 exemplare pe ediție. În prezent, publicația a ajuns la 17.700 de exemplare.

În continuare, câteva capturi de copertă din Jurnalul Național

Capturaţi ecranul complet 07.06.2013 100016.bmp
Prima ediție a Jurnalului Național - Sursa foto: Jurnalul.ro

Capturaţi ecranul complet 07.06.2013 100308.bmp
Sursa foto: Jurnalul.ro

Capturaţi ecranul complet 07.06.2013 100317.bmp
Sursa foto: Jurnalul.ro

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Si interesant este ca Dan Diaconescu a condus Jurnalul National... Voiculescu nu ar recunoaste niciodata acest lucru...
  • Era un pic de ironie, un pic de istetime in titluri. Titlul in presa voastra mizerabila de azi ar fi: "Sarbule, ce-ti mai place sa te umfli cu arahide!" Sau: "Janine, ai ramas fara bani? De ce mananci din farfurii de plastic?" Presa a fost adusa la nivel de gunoi si prin ea toata societatea. Ce frumos suna titlul cu "masmedianul"... Parca-l vad ranjind cu mana la gura pe domnu' Dan, in blugi, tanar (cu parul la fel de negru ca massmedianu') dand titlul asta acu' douaj' de ani.
  • Explicatia pozei cu Sarbu, pe langa faptul ca este complet cretina, afirma si o prostie, omul asta nu a fumat niciodata...dar ma rog, in epoca gaina nastea pui vii (posibil ca autorul sa fie fiul gainii:-)). Oricum este amuzant :-D
  • sau celalalt articol "15.400 de lei pentru a forma o echipa"... daca il citesti, intelegi ca de fapt aia primisera cate 15.400 de lei de la fiecare muncitor, ca sa ii mentina in echipa... ma rog, creier de sabah...
  • ce condei avea sabah... mare jurnalist... cica politia l-a arestat pe unul care "in schimbul unor sume de bani a inselat mai multe persoane". adica, dupa sabah, ala primea bani ca sa insele oameni...
  • A se remarca reclama de pe ultima pagină la ceea ce urma să devină Antena 1: „în curând va emite RTV Intact”.

Trimite un comentariu