Skip to main content

Antena 1, somată de CNA din cauza Veverițelor Vesele

 

captura veveritele vesele

Publicitate

Postul Antena 1 a primit o somație de la CNA pentru o știre despre un călugăr, fost travestit, care a plecat cu banii unei mănăstiri.

Postul a folosit înregistrări, de pe internet, cu trupa umoristică Veverițele Vesele, deși subiectul știrii nu avea nicio legătură cu aceasta.

Analiza emisiunii a venit ca urmare a sesizării unuia dintre membrii trupei Veverițele Vesele, Lucian Dunăreanu. „Respectivul călugăr care este subiectul materialului nu a avut niciodată vreo legătură cu aceste imagini video și nici nu a făcut vreodată show-uri TV”, se arată în sesizarea lui Lucian Dunăreanu. În plus, călugărul în cauză nu a făcut parte niciodată din trupa Veverițele Vesele.

„Este revoltător mai ales că imaginile cu noi doi, dar mai ales cadrul cu Petru (Petru Corujan, unul dintre membrii trupei - n.r.) este reluat de mai multe ori și este folosit chiar procedeul de încetinire a imaginii, făcându-i pe telespectatori să creadă că acesta din imagine este subiectul materialului, în speță fostul călugăr”, se mai arată în sesizare.

În cadrul ședinței au fost făcute două propuneri de sancționare, o amendă de 5.000 de lei și somație publică.

Din discuția CNA cu reprezentantul postului.

Mirela Bomboe, reprezentantul Antena 1: „A doua zi, știrea a fost reluată integral cu altă ilustrație. În cursul zilei respective a fost o confuzie. Informația la noi a ajuns în timpul emisiunii Observator de la 19.00. Informația care a fost în ziua respectivă a fost că acea persoană făcea parte din trupa Veverițele vesele”.


Christian Mititelu, membru CNA - Știți ceva sigur din știrea aceasta?

Mirela Bomboe: Știrea a fost că un călugăr a avut legătură cu trupa Veverițele Vesele a fugit cu banii unei mănăstiri.

Christian Mititelu – Imaginile au vreo legătură cu știrea?

Mirela Bomboe – Asta est,e că nici noi nu am știut.

Christian Mititelu – Totul este sub semnul incertitudinii, a nesiguranței.

Florin Gabrea, membru CNA - Dacă urmăm sesizarea de la acest grup și dacă ilustrarea situației cu părintele Andrei și s-a luat dintr-o altă emisiune și se folosesc alte persoane mi se pare că este foarte grav. Eu nu-i cunosc pe cei doi.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • asa se fac stirile in antena 1 - DUPĂ URECHE! astia habar n-au de stiri. nu respecta nimic. d-aia sunt praf in audiente. cine dracu' sa se uite la jurnalul lor comunist, facut numai cu subiecte cretine???

Trimite un comentariu