Skip to main content

Crima din Argeș a adus amenzi de 10.000 de lei pentru generaliste și somații pentru posturile de știri

 

cnaConsiliul Național al Audiovizualului a sancționat mai multe posturi generaliste și de știri pentru modul în care au reflectat știrea despre femeia din Argeș care a fost ucisă și tranșată.

Publicitate

Astfel, posturile generaliste, Pro TV, Antena 1, Prima TV și Kanal D s-au ales cu câte o amendă de 10.000 de lei pentru modul în care au prezentat știrea, în timp ce televiziunile de știri - B1 TV, RTV, Realitatea și Antena 3 - au primit somații.

Ce au spus reprezentanții posturilor: 
Mura Frînculescu, Realitatea TV – Faptul că acest caz a fost preluat de către Parchetul General justifică prezentarea acestei știri. Vă rog să analizați aceste materiale separat. Aș vrea să subliniez că la Realitatea au fost două știri, nu am avut fotografia, nici lacrimi, nici dramă.

Roxana Niculescu, România TV – Cât privește știrea cu femeia tranșată, cazul a fost preluat de către Parchetul General, arată că acest caz este de o mare gravitatea. Știrea nu putea fi trecută cu vederea de niciuna dintre televiziuni.

Mirela Bomboe, Antena 3 – În ce privește postul Antena 3, evident că știrile au avut o frecvență mare având în vedere specificul postului. Știrea s-a rezumat la prezentarea faptelor. Nu a fost dezvoltată. A fost o știre strict la cazul respectiv.

În ce privește Antena 1, știrea a fost dezvoltată, detaliată. Am făcut și un rezumat al altor cazuri de acest gen. Nu s-au prezentat tehnici criminale de acest gen, nu s-au dat detalii.

Ce au spus reprezentanții CNA: 
Narcisa Iorga, membru CNA – E adevărat că CNA a fost foarte tolerant cu genul acesta de știri, dar din punctul meu de vedere evoluția este una nefastă. Poate ar fi bine să ne străduim să oprim genul acesta de știri. Care e relevanța unei știri în care sunt prezentate detaliile criminale?

Cristina Trepcea, membru CNA – Nu știrea este problema ci felul în care a fost tratat acest subiect.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • O singura problema avem aici, "somații pentru posturile de știri"?? eu din cate stiu avem un singur post de stiri in Romania, si anume digi24. Multumim digi24 pentru modul profesional de care dati dovada! Bravo!

Trimite un comentariu